Lider cheie în cea mai bună organizație a viitorului. CARIERE 289
Un catalizator al schimbării, un vizionar care să vadă dincolo de limite, un mentor care să-și îndrume echipa către noi orizonturi.
În următorii ani, companiile vor fi scena unor transformări fără precedent, atât în ceea ce privește amplitudinea, cât și viteza acestora. Progresele rapide în tehnologie și avansurile în inteligența artificială vor reconfigura nevoia de învățare, care va deveni un pilon esențial al dezvoltării. Este imperativ ca organizațiile să anticipeze această evoluție și să îmbrățișeze o cultură a învățării continue, pentru a rămâne competitive și pentru a se adapta la cerințele în schimbare ale pieței și mediului de business.
Ca lider, este imperios să promovezi această cultură a adaptabilității și învățării. Trebuie să fii capabil să inspiri și să motivezi, dar, în același timp, să te asiguri că echilibrul între beneficiile și riscurile tehnologiei este înțeles și corect gestionat.
Cea mai bună organizație a viitorului nu va fi cea în care oamenii vor fi dominați sau înlocuiți de tehnologie, ci va fi a oamenilor care stăpânesc tehnologia și o folosesc în beneficiul lor, al companiei și al comunității din care fac parte.
Așadar, ce impact va avea avansul tehnologic asupra resursei umane și a culturii organizaționale în ansamblu? Ce abilități și competențe vor fi esențiale pentru angajați?
Acestea au fost doar două din cele mai importante aspecte abordate în cadrul discuțiilor cu invitații din cea mai recentă ediție a Revistei CARIERE, construită sub tema umbrelă: Lider cheie în cea mai bună organizație a viitorului.
Iată ce puteți citi în paginile ei.
CARIERE 289
Inteligența Artificială. Târnăcopul și lopata este titlul editorialului acestei ediții, o trecere în revistă a principalelor dileme cu care ne confruntăm ca oameni, ca organizații, în această nouă etapă de progres. Editorialul are și o concluzie, și anume că performanța ridicată pe care o așteptăm de la această nouă echipă om-mașină se va naște tot din inteligență: din inteligența umană de a folosi înțelept și echilibrat toate resursele disponibile.
Articolul care dă și coperta ediției o are ca invitată pe Diana Mișa, Director Executiv Resurse Umane, OTP Bank România. Aflăm de la ea cât de importantă a fost, de-a lungul anilor, în tot procesul de schimbare, Puterea echipei de HR management în transformarea organizațională a companiei.
Urmează Arta Autoperfecționării, un interviu cu Claudiu Simion, coach experimentat și expert în domeniul dezvoltării personale, ce pune sub lupă echilibrul între muncă și viața personală.
Urme de bucurie
Work Life Choices, proiectul nostru special aduce de această dată în fața dumneavoastră un invitat cu totul special. Este vorba despre Sara Turetta, președinte și fondator al Asociației ”Urme de bucurie”, proiectul principal al Save the Dogs, organizație de referință pentru protecția animalelor aflate în nevoie din România, Ucraina și Italia. Povestea ei și a celui mai frumos adăpost pentru câinii abandonați din România, o găsiți la pagina 16.
Parteneriatul viitorului sau noua echipă OM- IA
Urmează articolul de fond al ediției, Cover Story, care duce tema umbrelă fix în nodul gordian al acestei etape a muncii – colaborarea între oameni și inteligența artificială, subliniind importanța și responsabilitatea acestui parteneriat în facilitarea tranziției. Îi avem ca invitați pe Andrei Ion, doctor în psihologie organizațională, profesor în cadrul Departamentului de Psihologie și Științe Cognitive al Universității din București și Managing Director al SHL România (shl.ro), și Mircea Biţoiu, Preşedintele Asociaţiei Inginerilor Energeticieni şi Electricieni (AIEE) din România, consultant în consiliere profesională şi orientare în carieră pentru studenții de la Facultatea de Energetică, manager de proiect pentru investiții în domeniul surselor regenerabile de energie la Engie România.
Cea mai bună organizație a viitorului
Cât de provocator este să fii lider în această etapă a muncii, în care schimbările guvernează orice acțiune și decizie, cum să creezi un mediu de lucru productiv și sănătos, astfel încât să fii recunoscut în piață ca bun angajator, sunt principalele subiecte de discuții abordate în cadrul dezbaterilor în care punem reflectorul pe realitatea din organizații. Au acceptat invitația la dialog: Manuela Guțe, HR Vice-President pentru România și Operations Europa, Ipsos, Octavian Fanea, CEO KADRA, Sebastian Costin, Head of Expansion la PENNY România, Despina Stroe, HR Manager România & Bulgaria la compania ROCKWOOL, Lucian Ivan, Global Head of Talent al companiei Revolut, Raluca Jidoi, Country HR Manager la COFICAB România, Andreea Bogdan, Category Planning & Activations Director South Central Europe, Mondelēz International, Adrian Dinu, fondator și CEO CREASOFT și Claudia Oanea, Managing Director la Siemens Healthineers România.
Pastila de dreptul muncii este și în această ediție oferită de NNDKP, unul dintre liderii avocaturii de business din România, prin vocea Roxanei Abrașu, coordontor practica de Dreptul Muncii.
Lideri în era digitală
Ca de fiecare dată, întregim tabloul organizațional și cu realitatea văzută de dincolo de porțile companiilor, prin ochii specialiștilor parteneri în dezvoltarea organizațională, arhitecți ai leadershipului. Citiți în această ediție articole de excepție semnate de: Madi Rădulescu, MCC, MBA Managing Partner al companiei MMM Consulting Intl, Georgeta Dendrino, Executive Coach, Director General al Interact Business Communication, Prof. Univ. Dr. Lavinia Rașcă, Co-fondator ASEBUSS, EXEC-EDU, PWN România Expert EXEC-EDU, Prof. Univ. dr. Ana-Maria Cazan, Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Asist. univ. dr. Cristina Maria Tofan, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gheorghe Zane”, Academia Română, Filiala Iași, ultimele două invitate fiind și membre ale Asociației de Psihologie Industrială și Organizațională APIO.
Un film manifest, un sfat necesar
Stigmatizați doar pentru că sunt într-un liceu tehnologic, este titlul articolului din rubrica KIDS MANAGEMENT, semnat de Adeline Duca, Vicepreședintele Asociației GO-AHEAD. Adeline vorbește despre filmul recent lansat Ce ai făcut la școală – un film manifest în care se regăsesc peste 350.000 de adolescenți care învață într-un liceu tehnologic sau la o filieră tehnologică dintr-un liceu teoretic în România.
BRAIN STORY, rubrica noastră de neuroștiințe, încheie și această ediție cu un interviu în care l-am avut ca interlocutor pe Dragoș Cîrneci, doctor în psihologie, specialist în neuroștiințe și aplicațiile acesteia în sănătate și afaceri. Dragoș este conferențiar universitar doctor la Universitatea Spiru Haret și cadru asociat la Universitatea din București. De ce Oricât de greu ne-ar fi, ar trebui să gustăm cu lingurița din toate schimbările ce apar în lumea din jur și să încercăm să le asimilăm, un sfat atât de necesar în această perioadă în care abia mai dovedim să ținem pasul cu schimbarea, citiți în cea mai recentă ediție a Revistei CARIERE!
Dacă ți-am stârnit interesul, cere un exemplar și noi ți-l trimitem acasă!
La bună citire!