Liderii prezentului, deciziile viitorului. Cum conduci când lumea se schimbă atât de repede? CARIERE 296 – o ediție despre curaj, reinventare și sinceritate

Ce înseamnă să fii lider într-o lume care se schimbă înainte să-i înțelegi ritmul?
Cum păstrezi echilibrul, strategia, sănătatea organizațională, într-o realitate care nu îți oferă răgaz? Cum reușești să-ți securizezi businessul, să atragi tinerii, să păstrezi talentele, într-o perioadă în care incertitudinea a devenit constantă? Cât de des îți reevaluezi deciziile, cultura, modelul de leadership pentru a integra tehnologia și noile realități ale muncii?
Acestea sunt doar câteva dintre temele pe care le abordăm în ediția de aprilie a Revistei CARIERE. Voci din business, educație, sănătate, cultură și ONG-uri vorbesc despre transformare autentică, despre greșeli care au devenit lecții, despre curajul de a regândi totul — de la felul în care lucrăm, la felul în care ne raportăm la performanță, echipă și propriile visuri. Visuri care merită urmărite până la capăt.
A apărut ediția de aprilie a Revistei CARIERE. Iată ce puteți citi în paginile ei.
CARIERE 296
„Vibe-ul” nu mai e doar o stare de spirit, ci devine tot mai mult o competență-cheie în business. I se spune vibe coding și descrie o abilitate importantă pentru munca viitorului. În editorialul său, Adelina Mihai explică de ce această formă de inteligență emoțională aplicată contează acum mai mult ca oricând.
Tot despre un fel de vibe este vorba și în cel de-al doilea editorial – cel al locului de muncă. Un spațiu în care, astăzi, patru generații coabitează, fiecare cu propriile povești, repere și așteptări legate de muncă și de sensul ei.
În aceeași direcție, vă invităm să descoperiți și două analize consistente despre cum schimbările demografice rescriu dinamica pieței muncii, dar și nevoile și aspirațiile angajaților de azi.
Și atunci, ce înseamnă să fii lider într-o lume în continuă schimbare? Cum îți păstrezi direcția când reperele se mișcă? Avem câteva perspective valoroase de la: Anca Mănițiu, Deputy CEO Impetum Group, Elvira Dumitru, Director Resurse Umane Garanti BBVA, Sergiu Iordache, CEO DSV, Maria Boldor, Partner și Managing Director Horváth România, Alina Stoica, HR Business Partner Eturia, Vasiliki Tsagkaraki, Director General și Director al Human Pharma la Boehringer Ingelheim, și Alina‑Maria Cîmpian, HR Manager.
Despre performanță, curaj și greșeli care devin lecții
Diana Pirciu, Head of Education la Federația Română de Fotbal, crede că educația este motorul care poate pune în mișcare viitorul fotbalului românesc. Povestea Dianei și proiectele ei care fac diferența sunt prezentate în rubrica LEADERSHIP SPORTIV, susținută de DAAS EPTA România, lider în comercial refrigeration în România și în piața echipamentelor HoReCa.
Tot despre performanță – de data aceasta în business – și despre curajul de a învăța din greșeli vorbesc, sincer și asumat, Florin Zeca, director financiar și administrator la Siemens Energy, și Monalisa Ungureanu, CEO Agrii.
Iar într-un alt registru – cel al administrației publice – performanța și curajul sunt teme centrale și în dialogul cu Mircea Eșanu, directorul ASP Chișinău și liderul revoluției digitale din Republica Moldova.
Delaco – povestea din spatele copertei
Nu ne-am propus să facem din ”curaj” o temă centrală a ediției, dar cumva… cuvântul acesta s-a așezat firesc în pagini. Pentru că și discuția cu invitatul din Cover Story pornește tot de la curaj – mai precis, o idee îndrăzneață de marketing, care a reușit să ridice un brand ambițios, Delaco, deasupra concurenței.
Despre ce idee este vorba și cum arată trecutul, prezentul și viitorul unei industrii extrem de competitive, privite prin lentila sincerității, aflați din articolul care a dat și coperta ediției: „Moralitatea e mai importantă decât rezultatele financiare” – o conversație cu Romulus Dumitru, Director General Delaco.
Românii care fac diferența
Și în această ediție vă aducem poveștile unor români care fac onoare profesiei și țării – fie că sunt aici, acasă, fie că trăiesc și lucrează peste hotare.
Vă invităm să-i descoperiți pe Dr. Horațiu Ioani, singurul neurochirurg din România atestat de Colegiul Regal Britanic; pe profesorul universitar dr. Andrei Țăranu, mereu aflat în căutarea sensurilor pierdute ale educației; și, la rubrica Români expați cu care ne mândrim, pe Alexandru Eftimiu, Vice President Fleet Business Europe, BP (Milano).
La Leadership cultural, vă prezentăm povestea Alexandrei Badea, unul dintre cele mai relevante nume ale teatrului românesc și francez contemporan. Născută la București, Alexandra locuiește de peste 20 de ani la Paris, unde s-a remarcat atât ca dramaturg, cât și ca regizoare de teatru.
Oameni și locuri care inspiră
Am adunat în această ediție multe povești despre oameni dar și despre locuri care ne reamintesc ce înseamnă să lucrezi cu pasiune, să inovezi cu sens și să construiești cu impact.
De la restaurante în care leadershipul se simte în grija pentru oameni și sustenabilitate – cum e cazul lui Sorin Stoica, până la spații de birouri în care ideile prind viață, cum este sediul Up România, ne-am lăsat inspirați de exemple concrete de bună practică.
Vorbim în ediția de aprilie și despre puterea poveștilor, cu un articol dedicat modului în care teatrul poate ieși din clădiri și ajunge în comunitate, dar și despre cum tinerii sunt atrași din nou către fabrici – cum se întâmplă în cazul PepsiCo, într-un reportaj din interiorul unei realități în transformare.
Am fost și în natură, într-unul dintre cele mai impresionante locuri din lume: Sanctuarul de Urși de la Zărnești, o destinație care emoționează și educă în același timp.
Și, desigur, am fost prezenți la evenimentele care conturează viitorul muncii, cum ar fi HR Club Awards 2025, acolo unde au fost recunoscute cele mai valoroase inițiative din resurse umane.
CITEȘTE ȘI: Cine sunt câștigătorii premiilor HR Club Awards 2025
Despre prezentul și viitorul muncii – dar privite prin lentila digitalizării – vorbesc și cele două articole de opinie semnate de Liviu Huluță, cofondator inki.tech, și Robert Ion, Director Digitalizare Baumit. Doi profesioniști care analizează, cu luciditate și viziune, felul în care tehnologia transformă industrii, mentalități și moduri de a lucra.
Încheiem ediția cu o INVITAȚIE LA LECTURĂ, „Gara Malma”, un roman seducător, plin de gânduri și dialoguri tulburătoare prin firescul, omenescul și adevărul lor. Rubrica este susținută de Cărturești.
Mai avem povești, dar și oameni de poveste pe care vă lăsăm să-i descoperiți în ediția print, dar și pe site-ul nostru: revistacariere.ro.
La bună citire!
N.R.: Dacă vreți să primiți fiecare ediție tipărită a Revistei CARIERE direct acasă, vă invităm să vă abonați.
Suntem la un apel distanță, la tel. 0728.901.905, sau la un click, prin e‑mail: [email protected].
De asemenea, vă mai puteți abona și prin: Manpres Distribution, la [email protected] și Top Seven West, la office@abonamente‑presa.ro.