8,2 miliarde de euro pentru locuri de muncă și îmbunătățirea calității vieții în toate regiunile României
Investițiile vor fi direcționate către îmbunătățirea calității vieții la oraș, crearea și amenajarea de spații verzi, un transport accesibil și curat și dezvoltarea zonelor urbane defavorizate.
Citește și 755 de milioane de lei pentru beneficiarii de fonduri europene
Tot în cadrul programului vor fi sprijinite și serviciile publice orientate spre creșterea calității serviciilor de sănătate, spre includerea comunităților marginalizate și spre adaptarea educației și a formărilor profesionale la nevoile pieței de muncă. Un accent special va fi pus pe creșterea eficienței energetice a clădirilor, pentru a contribui în mod semnificativ la tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon.
Investițiile sunt menite să sprijine IMM-urile din sectoarele economice cu potențial de creștere accelerată. De asemenea, programul va putea fi folosit pentru a finanța investițiile în reabilitarea drumurilor care servesc la creșterea conectivității regionale și la consolidarea legăturilor cu rețeaua TEN – T.
Citește și Fonduri suplimentare de 60 de milioane de euro pentru cercetare, dezvoltare si inovare
Printre rezultatele ambițioase stabilite în cadrul programului se numără sprijinirea a cel puțin 5.000 de IMM-uri, ceea ce va duce la o creștere de aproape 50% a productivității muncii în regiunile mai puțin dezvoltate, creșterea cu aproximativ 4% a ponderii IMM-urilor care colaborează între ele în cadrul industriilor inovative și creșterea cu 10% a ratei de supraviețuire a IMM-urilor.
Comisia Europeană a adoptat, în data de 6 august, un Acord de Parteneriat cu România prin care a fost stabilită strategia pentru utilizarea optimă a fondurilor structurale și de investiții europene în România pentru perioada 2014-2020 (IP-14-907). În cadrul politicii de coeziune a Uniunii Europene, România va primi 23 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020.