Bursele Superscrieri – 18.000 de euro pentru realizarea a 9 proiecte jurnalistice
Echipele de jurnaliști și fotografi interesați de obținerea unei astfel de Burse sunt invitate să urmărească lansarea celor două programe:
- Bursele Superscrieri/Avon, ediția a II-a, pe tema violența domestică, vor fi lansate la începutul lunii aprilie și vor cuprinde 3 burse.
- Bursele Superscrieri/BRD, pe tema educația formală, vor fi lansate la începutul lunii mai și vor cuprinde 6 burse.
Pe lângă finanțare, programele includ și sesiuni de mentorat și o serie de trei ateliere de scriere creativă de non-ficțiune, Seminariile Superscrieri, destinate împărtășirii de bune pratici în domeniu. Ambele vor fi susținute de Mona Dîrțu, jurnalist și editor cu experientă de peste 15 ani în presă.
Prima ediție a Burselor Superscrieri/Avon s-a finalizat cu publicarea a trei materiale de impact, care au continuat să se dezvolte și în urma terminării programului: “Fără antecedente penale”, publicat în numărul din toamnă Esquire România – realizat de jurnalista Elena Stancu și fotograful Cosmin Bumbuț, proiectul “Ordinul de protecție. Instrumentul victimei sau al agresorului?”, publicat pe platforma online Casa Jurnalistului – realizat de jurnalista Lina Vdovîi și fotograful George Popescu și proiectul "Toată lumea din familia noastră" publicat în numărul 17 al Decât o Revistă, realizat de jurnalistele Ana Maria Ciobanu și Oana Sandu.
Bursele Superscrieri fac parte din demersul FFFF de a susține autorii de non-ficțiuni creative din România – cei care, prin forța scriiturii lor, prin originalitate, onestitate și curaj încăne mai spun poveștile care contează. Dacă Bursele Superscrieri au menirea de a-i susține direct pe acești autori în generarea de conținut, competiția anuală Premiile Superscrieri, care are loc în fiecare toamnă, le aduce autorilor recunoaștere pentru materialele realizate.
Mai multe detalii despre Bursele Superscrieri/Avon și Bursele Superscrieri/BRD vor putea fi urmărite pe site-ul competiției, la momentul lansării programelor.