Ce-ai face dacă ai fi CEO pentru 2 zile?
5 studenți români au participat la Competiția Globală “CEO Challenge 2019”.
Echipa câștigătoare, formată din 3 studenți din Serbia, România și Grecia, a reușit să impresioneze juriul format din managerii grupului și va reprezenta Europa de Sud-Est în următoarea rundă a competiției, care se va desfășura la Istanbul, în luna aprilie.
Au devenit CEO pentru două zile
Studenților li s-a cerut să lucreze în echipe internaționale pentru a rezolva un caz de afaceri real, sub îndrumarea unor manageri experimentați ai companiei. În cea de-a 4 – a ediție a competiției, organizată la București între 5 și 6 martie, 21 de studenți din 6 țări din regiune au devenit CEO timp de 2 zile, având misiunea de a dezvolta o strategie de afaceri. Ei au trebuit să acționeze asemenea unui antreprenor, dând dovadă de proactivitate, dorința de a testa, a învăța și a se adapta în funcție de context.
Programul CEO Challenge a fost lansat în Europa de Sud-Est în urmă cu 4 ani, timp în care 130 de studenți din diferite țări au participat la competiție, mulți dintre ei lucrând acum în P&G.
„Ne dorim să dezvoltăm abilitățile tinerilor într-un mod care să nu fie unidirecțional așa cum sunt cursurile online, unde nu există un mentor, ci oferindu-le acces în cadrul unei organizații apreciate în întreaga lume pentru dezvoltarea talentelor”, a spus Bogdan Cristescu, Director de Resurse Umane pentru Europa de Sud-Est.
CEO Challenge nu este singurul program dedicat formării viitorilor lideri
„CEO Challenge” nu este singurul program dedicat formării viitorilor lideri. Programul desfășurat de compania de recrutare Adecco „CEO PENTRU O LUNĂ” a strâns în 2018 un număr record de participanți. Peste 200.000 tineri din 47 de țări au aplicat pentru a experimenta cum se conduce o multinațională.
Programul „CEO for One Month” este conceput pentru a oferi tinerilor experiența de muncă de care au nevoie în dezvoltarea unei cariere, oferindu-le oportunitatea de pregătire prin activități practice, în cadrul unei companii, pregătire de care nu pot beneficia în școală sau universitate.