Cei mai bogați și influenți oameni ai planetei și-au făcut timp să le mulțumească angajaților pe final de an
A le mulțumi angajaților este o tehnică de leadership simplă dar câștigătoare, spune Eric Schmidt, miliardarul care a condus Google timp de 14 ani (2001 – 2015) și mai apoi Alphabet Inc. (din 2015 până în 2017). Miliardarul spune că a-ți exprima mulțumirea şi recunoașterea față de angajați este o tehnică câștigătoare de leadership, care nu numai că-i face pe oameni să se simtă bine, ci duce şi la rezultate mai bune.
„Cred că dacă vă faceţi timp să le spuneţi «Vă mulțumesc» sau «Apreciez că» ori «Îmi exprim recunoștința», inimile oamenilor vibrează și veți obține mai mult din partea lor ”, a spus Schmidt în timpul unui podcast din noiembrie „Conversations with Tyler”, potrivit cnbc.com.
„Nu există o formulă simplă de succes și nici o formulă simplă pentru a fi un lider bun. E vorba de un set unic de abilități, dar este clar că dacă veți urla la oameni, ei vor demisiona, dar dacă sunteți destul de drăguți cu ei, sunt mai puțin tentați, probabil, să renunțe”, a adăugat Schmidt.
Pe final de an cei mai influenți și bogați oameni ai planetei și-au făcut timp să mulțumească public angajaților și colaboratorilor săi pentru efortul depus pe parcursul întregului an. „Mulțumesc echipelor noastre remarcabile de vânzare cu amănuntul din întreaga lume. Energia și pasiunea dvs. contagioase reprezintă ce e mai bun la Apple. Este un privilegiu să lucrezi cu voi toți” a scris CEO-ul Apple, Tim Cook pe twitter.
Și CEO-ul Tesla Elon Musk și-a felicitat angajații companiei producătoare de automobile electrice pe final de an (în ciuda ratării așteptărilor privind producția pe ultimul trimestru).
Mesaje simple de mulțumire care le-au arătat priceperea ca lideri.
***
Podcasting este o metodă de distribuție pe internet a fișierelor în format multimedia (audio dar și video). Termenul „podcast” este o combinație între iPod, lectorul portabil de muzică portabilă Apple Computer, și casting, transmisie. Podcasting-ul a apărut după anul 2005, când cea mai nouă versiune iTunes de la Apple, a început să suporte acest mediu.