GOmentorship darama prejudecatile din industria filmului, literatura, IT si resurse umane
Ce rol a avut talentul in vietile unor oameni precum Tudor Giurgiu, Simona Popescu, Radu Georgescu si Vladimir Bog? Ce compromisuri au facut si ce drumuri noi au descoperit? Sunt doua intrebari la care va vor raspunde personal maine, 19 octombrie, de la 19.00, la Sala de Lectura a Facultatii de Litere din Bucuresti. La GOmentorship, invitatii vor deconstrui, in prezentari de cate 15 minute, si apoi prin dialog cu publicul (liceeni, studenti si tineri profesionisti), prejudecati legate de industria filmului, literatura, IT si resurse umane.
GOmentorship isi doreste ca, pe termen lung, sa contribuie la transformarea sistemului educational romanesc, in sensul integrarii metodelor non-formale si informale de educatie. Proiectul incearca sa suplineasca o suferinta acuta a sistemului de educatie: lipsa de corelare intre nevoile de resurse umane din economie si specializarile scolare din sistemul clasic de invatamant. GOmentorship face parte din planul Asociatiei ORICUM de dezvoltare durabila a sectorului industriilor creative, plan ce include mai multe proiecte: ShortsUP, Promovarea Antreprenoriatului in Industrii Creative, One World Film Clubs.
Despre invitatii:
Vladimir Bog: Director of Talent, Capability and Culture la Vodafone, este unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in resurse umane. Nu intamplator, Vodafone conduce in topul angajatorilor preferati de tinerii romani.
Tudor Giurgiu: regizor si fondator al Festivalului International de Film Transilvania (TIFF). Dupa absolvirea facultatii de film, a inceput sa lucreze ca asistent de regie pentru Lucian Pintilie si Radu Mihaileanu. In 2002, scurtmetrajul sau, Popcorn Story, a fost selectat la Berlinale, insa consacrarea i-a adus-o lungmetrajul Legaturi bolnavicioase, cu care a obtinut mai multe premii internationale. In 2008, a regizat pentru HBO documentarul Nunti, muzici si casete video. A fost co-producator al filmului Katalin Varga, premiat cu Ursul de Argint in 2009. In perioada 2005-2007 a fost Director General la TVR.
Simona Popescu: poeta, prozatoare si eseista, una dintre cele mai importante scriitoare din perioada postdecembrista. Debuteaza cu volumul de poezii Xilofonul si alte poeme (1990), apoi, impreuna cu alti membri ai Grupului de la Brasov semneaza volumul colectiv Pauza de respiratie (1991). A publicat mai multe volume de poezie, influentul roman autobiografic Exuvii (1997) si carti de eseuri. In prezent este lector doctor la Catedra de literatura romana a Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti. In urma atelierul de scriere creativa tinut la Facultatea de Litere a rezultat romanul colectiv Rubik (2008), in care semneaza 29 de autori, studenti si invitati.
Radu Georgescu: Antreprenor in domeniul IT, in 1992 a infiintat firma GECAD, iar in 1994 a inceput sa dezvolte antivirusul RAV. In 2003, avea deja peste 150 de distribuitori in 60 de tari si atentia celor de la Microsoft, cu care a negociat vanzarea RAV. A refuzat o pozitie inalta la Microsoft, iar in 2004 s-a nascut Grupul GECAD, care a inceput sa dezvolte noi softuri de succes: serverul de email Axigen, platforma de plati online ePayment/Avangate si solutia de securitate Sentinet.