Îmbunătăţirea relaţiei cu subalternii: 3 tehnici de bază
Studii recente de pe piaţa muncii arată că unul dintre motivele pentru care angajaţii părăsesc compania se referă tocmai la relaţia cu managerul, lucru subliniat şi de un articol publicat pe hrmorning.com.
“Pe o piaţa a muncii total nesigură, managerii trebuie să atingă un nou nivel de analiză pentru a descoperi ce anume determină o bună colaborare cu subordonaţii lor.
Iată câteva exerciţii care pot ajuta:
1. Catalogarea factorilor motivatori
Identificarea precisă a factorilor care îi motivează pe angajaţi reprezintă piesa centrală a acestui puzzle.
Primul pas: Managerii ar trebui să alcătuiască o listă cu elementele care în opinia lor îi motivează pe subalterni.
Pasul doi: Managerii identifică din lista respectivă acei factori care îi motivează pe ei personal, după care distribuie lista fiecărui subaltern.
De regulă, analiza rezultatelor indică un număr de factori comuni majorităţii angajaţilor – recunoaşterea profesională, beneficiile, o muncă interesantă – însă poate reliefa şi motivatori speciali care au capacitatea de a impulsiona angajamentul anumitor indivizi.
De asemenea, o mastfel de analiză poate arăta şi ce diferenţe există între motivatorii şefului şi motivatorii subalternilor.
Pasul trei: În final, managerul se va întâlni faţă în faţă cu fiecare membru al echipei sale pentru a discuta despre factorii indicaţi pe listă – discuţia trebuie încheiată cu un plan de acţiune menit să activeze motivatorii acelui angajat…
Citiţi articolul integral pe hrmanageronline.ro.