Profilul trainerului intern. Batman?
Ce îi face pe aceşti oameni să fie traineri?
1. Dorinţa permanentă de a învăţa ceva nou şi de a se autodezvolta
„The wisest mind has something yet to learn.” Anonymous
Prin însăşi natura meseriei lor, trainerii învaţă lucruri noi de fiecare dată când au ocazia. Tocmai pentru că ei sunt cei cărora le adresezi întrebări şi de la care aştepţi să primeşti un răspuns. Ei îţi pot oferi argumente şi te pot ajuta să îţi schimbi perspectiva. Cu o singură condiţie: să ai o minte deschisă şi să vrei să te schimbi.
2. Empatia, dorinţa de a-i dezvolta pe ceilalţi
„There are no shortcuts to any place worth going.” Beverly Sills
Trainerii sunt înconjuraţi de oameni şi cred în diversitate. Rutina îi plictiseşte. Pentru a putea înţelege oamenii şi pentru a putea transmite mesaje relevate, trainerii îşi deschid mintea şi sufletul. Aud, ascultă şi înţeleg. Merg un kilomentru în pantofii tăi pentru a te ajuta să înţelegi că perspectiva ta nu este singura valabilă.
3. Capacitatea de a transmite informaţii către orice tip de auditoriu
„If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.” Albert Einstein
Datorită faptului că expunerea lor este foarte mare, îi poţi găsi la masă cu un director sau cu un angajat nou, având capacitatea de a adapta forma explicaţiilor la interlocutor. Trainerul poate elabora subiectul chiar şi până când un copil de 7 ani înţelege mesajul. Şi nu uită niciodată să verifice dacă esenţa a ajuns la cei din faţa lor.
4. Tact şi diplomaţie
„In the middle of difficulty lies opportunity.” Albert Einstein
Când se află în faţa unei săli pline de oameni, trainerii sunt ca vânatul în faţa leului. Nu au nimic, decât pe ei înşişi şi o sală de participanţi cu potenţial de a fi dificili. Îi poate lovi orice…
Citiţi articolul integral pe hrmanageronline.ro.