Succesul implică şi…
Articolul a fost publicat pe talentmgt.com şi identifică trei paşi prin care angajatorii pot crea un mediu de lucru propice succesului pe plan profesional şi personal.
„Putem oare să « avem totul »în termeni de succes şi viaţă personală? Majoritatea femeilor şi bărbaţilor – 70% – spun « da ». Şi totuşi, 50% consideră că « nu poţi avea totul în acelaşi timp ». Cel puţin aşa ne arată studiul « Definirea succesului », realizat de Accenture la nivel global, pe un eşantion de 4.100 de profesionişti. Studiul analizează deopotrivă modul în care femeile definesc succesul şi modul în care angajatorii pot rezolva problemele legate de carieră şi job.
După cum arată cei nouă ani de cercetări întreprinse de Accenture, profesioniştii îşi schimbă definiţia asupra succesului de mai multe ori pe parcursul carierei. Cum obiectivele de carieră şi priorităţile personale se manifestă în intervale de timp diferite, angajatorii trebuie să găsească metode eficiente pentru a-şi ajuta angajaţii – femei şi bărbaţi deopotrivă – să atingă succesul indiferent de nivelul de carieră şi viaţă personală la care se află.
Iată trei paşi prin care puteţi transforma mediul de lucru într-un spaţiu în care femeile lider şi nu numai pot să prospere:
1. Nu ignoraţi echilibrul muncă – viaţă personală. Potrivit studiului menţionat, acest echilibru reprezintă cea mai populară definiţie a succesului în carieră (atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi). Perspectiva de a avea o carieră de succes şi o viaţă personală împlinită este atât de importantă încât peste jumătate dintre respondenţi (52%) au spus că au refuzat oferte de job ce le-ar fi putut perturba echilibrul.
De asemenea, 80% dintre respondeţi au spus că flexibilitatea programului de lucru este extrem şi foarte important pentru menţinerea echilibrului. Faptul că tot mai mulţi angajaţi preţuiesc acest aspect ar putea determina companiile – şi managerii – să abordeze situaţia strategic. Identificând metodele corecte de integrare a nevoilor profesionale şi personale, companiile îi vor ajuta pe angajaţi să susţină echilibrul dorit, ceea ce va însemna o îmbunătăţire a nivelului de angajament şi retenţie.
2. Crearea unor trasee de carieră concrete. Anul acesta, 53% dintre femei şi 50% dintre bărbaţi au recunoscut că sunt mulţumite/mulţumiţi de job-urile lor, în creştere faţă de procentele anului anterior, de 43% şi 41%…
Citiţi articolul integral pe hrmanageronline.ro.