Vino marti sa te inspiri la GOmentorship
Odata cu evenimentul de marti, 23 noiembrie, de la Facultatea de Litere, la adresa www.gomentorship.ro va incepe sa functioneze si platforma proiectului, ce va include conferinte video ale unora dintre vorbitorii invitati in proiect pana acum (Misu Negritoiu, Tudor Giurgiu, Robert Turcescu, Simona Popescu, Zoe Petre, Cosmin Alexandru, Dragos Bucurenci, Serban Alexandrescu, Tiberiu Soare, etc.) precum si diverse resurse – text si multimedia – necesare tinerilor in procesul complex de alegere a traseului profesional ideal.
Principala oportunitate a platformei GOmentorship va fi interactiunea tinerilor cu o serie de profesionisti (mentorii), in cadrul unor sesiuni online, pe teme lansate de mentori. Din aceste intalniri si schimburi de idei, liceenii si studentii vor afla raspunsul la o intrebare dificila: Ce profesie vreau sa aleg si cum este sa faci acel lucru zi de zi? Fara idealizari, fara false asteptari si fara impresia ca succesul vine usor.
Printre profesionistii implicati in conversatiile cu tinerii pe platforma GOmentorship se vor afla Dorina Gutu (SNSPA), Mihaela Feodorof (Yourway), Magda Barascu (Hotnews), Cristi Lupsa (Decat o Revista), Mihai Stanescu (Coach), Vladimir Oane (UberVU), Tincuta Baltag (Fundatia Dinu Patriciu) sau Stefania Antone (Achieve Global).
Si mentorii implicati in proiect vor avea de invatat si de castigat, caci GOmentorship.ro va fi, implicit, un instrument de recrutare practic si abil. Profesionistii din companii pot interactiona o perioada indelungata cu tinerii si pot urmari evolutia si implicarea lor in conversatii prin sistemul de ranking de pe site, dar si prin intalnirile din spatiul real.
Platforma debuteaza cu cateva domenii-cheie (Resurse Umane, Jurnalism si Comunicare, Antreprenoriat, Educatie) urmand ca, de la inceputul anului viitor, diversitatea acestora sa creasca in functie de rezultatele obtinute in primele luni.
Cine sunt invitatii conferintei de marti, 23 noiembrie:
Conf. univ. dr. Flavius Antoniu Baias este decan al Facultaţii de Drept a Universitatii din Bucuresti şi o personalitate a comunitaţii juridice. A absolvit Facultatea de Drept a Universitaţii din Bucureşti ca şef de promoţie in 1985. Specializat in dreptul civil si dreptul familiei, F. A. Baias a devenit doctor in drept in 2001, primind cea mai inalta distincţie summa cum laudae. Activitatea sa didactica şi de management universitar a fost dublata de implicare in viaţa cetaţii, fiind secretar de stat in Ministerul Justiţiei in perioada 1998-2000.
Sanda Nicola a realizat prima emisiune in direct la 17 ani, pe postul local de televiziune din Deva. La terminarea liceului, in 1996, era deja corespondent PRO TV. La 19 ani a absovit BBC School of Journalism, cand a descoperit ca are un “simt al stirii" bine dezvoltat. De atunci a lucrat in cele mai importante redactii de stiri din Romania (Antena 1, Realitatea TV, TVR). Sanda a acoperit evenimente de importanta mondiala (atentatele teroriste din Londra, moartea Papei Ioan Paul al II-lea, violentele din suburbiile Parisului, decesul lui Slobodan Milosevici, alegerea lui Barack Obama presedinte al SUA, etc). Astazi, transmite stiri din Estul Europei pentru Al Jazeera English si France 24. Absolventa de stiinte sociale la Open Univeristy, UK, este si formator certificat pentru a preda cursuri vocationale adultilor (productie tv si discurs public).
Serban Mestecaneanu este un apreciat fotograf roman ale carui inceputuri profesionale nu lasau de banuit ce avea sa urmeze: a lucrat la American Cultural Institute, iar apoi la British Council ca Head Knowledge & Learning. A absolvit Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti si o scoala de business (ASEBUSS), iar in 2008 a terminat ca sef de promotie Scoala de Fotografie Francisc Mraz. Lucreaza ca freelancer si a expus in multe expozitii de grup si individuale. A facut parte din diverse proiecte culturale, realizand fotografii pentru Teatrul Bulandra, Festivalul SoNoRo, Institutul Francez si altele.
Simona Baciu a fost, intre 1985 si 1993, cadru didactic la liceul Gh. Sincai din Cluj, iar in anul 2000 a infiintat Scoala Internationala Cluj. In 2004, scoala obtine Premiul de Excelenta acordat de Primaria Cluj-Napoca, iar in 2009, in cadrul Galei Premiilor in Educatie, este distinsa cu premiul I la sectiunea "Scoala anului". Anul 2010 i-a adus scolii acreditarea internationala Cambridge si propunerea de a deveni Centru International de Training Cambridge.
Simona Baciu a fost distinsa cu premiul "Woman of the Year 2004" de catre Institutul Biografic American, a primit premiul "NAIS CHALLANGE 20/20" pentru implicare in comunitate si titlul de "Femeie de Afaceri de Succes a Anului 2010" in cadrul Galei Business Woman.
Oricum este organizaţia non-profit ce şi-a propus sa transforme felul in care industriile creative contribuie la dezvoltarea Romaniei. Misiunea sa este aceea de a crea proiecte cu un grad de sustenabilitate mare, destinate in principal tinerilor sub 30 de ani. Prioritare pentru Oricum sunt educatia si ramuri ale industriilor creative precum cinematografia si designul. Echipa care conduce astazi asociaţia a contribuit in ultimii patru ani la proiecte ce au implicat activ peste 25.000 de tineri: ShortsUP, Cluburile de film One World, GOmentorship si AIC – un proiect de dezvoltare a antreprenoriatului in industrii creative ce demareaza in toamna anului 2010.
Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala si apolitica, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa si cu un real simt al responsabilitatii. Fundatia dezvolta programe precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Educatia Merita”, “Gala Premiilor in Educatie”, si isi propune sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc. Detalii: www.fundatiadinupatriciu.ro.
Universitatea din Bucuresti, infiintata in 1864, a contribuit şi contribuie in mod decisiv la dezvoltarea şi modernizarea invaţamantului, ştiinţei şi culturii romaneşti. Detalii: www.unibuc.ro.