#GalaCARIERE2018: Dr. Augustin Dima a câştigat premiul la categoria „Medicina viitorului”
Maior Dr. Augustin Cătălin Dima este câştigătorul categoriei „Medicina viitorului”, în cadrul Galei Premiilor Revistei CARIERE 2018.
Este medic specialist Chirurgie Generală, Clinica Chirurgie 1, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București. În Franţa, a prin gustul pentru intervenţii chirurgicale experimentale, care rezolvă cazuri medicale altădată considerate inoperabile. Oameni disperați sau resemnați, refuzați de medici de renume din clinici de la noi sau din străinătate ca fiind inoperabili, vin la doctorul Dima de la Spitalul Militar Central.
Deși are doar 38 de ani, a operat cât pentru o viață profesională plină, în țară și în afară, pentru că el crede că fiecare medic ar trebui să încerce ambele variante. Primii patru ani din rezidenţiat a profesat în ţară, iar următorii doi în spitale universitare şi centre de excelenţă din Strasbourg.Remarcat pentru tenacitatea și rapiditatea cu care își însușea noile tehnici chirurgicale, a primit numeroase oferte de la clinici medicale de top, din străinătate. Le-a cântărit bine pe toate, a învățat cât alții în zece ani și s-a întors acasă, la pacienții lui români. Mulți i-au spus că este fraier sau chiar nebun că a revenit aici. Dar nu regretă nici un moment fiindcă în țară are familia și a construit fără să știe o comunitate uriașă de oameni care îl prețuiesc și îi sunt recunoscători. Mi-am dat seama de acest lucru când am postat interviul de prezentare, iar aprecierile au început să curgă în lanț. Pentru o persoană care nu are cont pe rețelele sociale, impactul a fost fulminant: mii de pacienți, colegi, argeșeni din zona lui natală l-au apreciat și l-au votat, însoțindu-și alegerea cu câte un mesaj de mulțumire pentru viața și sănătatea salvate. A fost cea mai bună confirmare a faptului că doctorul Dima e un profesionist desăvârșit, dar și un medic care rămâne în inima pacienților pentru omenia cu care îi tratează.
Despre medicul chirurg Augustin Dima am auzit mai întâi vorbindu-se printre oamenii care aveau prieteni ori rude care fususeră declarate „cazuri închise”. Adică fără speranță de vindecare. De regulă, pacienți diagnosticați cu cancer pancreatic, una dintre cele mai galopante forme de cancer, cu cele mai puține șanse de recuperare. Media autohtonă a scris sporadic despre performanțele sale, așa că a trebuit să mă încred intuitiv în bucuria și gratitudinea oamenilor care mi-au vorbit despre el. În ciuda acestei popularități total neconvenționale pentru social media, doctorul Dima este o persoană extrem de modestă și discretă. Pe scenă a mărturisit că emoțiile sunt mult mai mari decât în sala de operații, acolo unde el face diferența între suferință și vindecare, între viață și moarte.
În imagine: Roxana Cîlțea – Head of Human Resources Sanofi, Romania & Moldova, cea care a decernat premiul la această categorie.
„Participarea la Gala Cariere a fost pentru mine un moment deosebit care va rămâne veșnic în inima mea, un eveniment special care promovează emoții pozitive. Mulțumesc echipei Revistei Cariere pentru nominalizare și interviu. Multumesc foarte mult tuturor pacienților care m-au sunat în această perioadă și mi-au spus că au votat sau că mă susțin. Este poate o întâmplare că eu am câștigat acest premiu, pe care îl dedic tuturor medicilor care se întorc în România și încearcă să schimbe ceva aici. Asta este ceea ce simt”, a precizat Augustin Dima pentru Revista CARIERE.
Nominalizații categoriei „Medicina Viitorului”
Și pentru că toți medicii prezentați la categoria „Medicina Viitorului” au ales să revină în România și să pună umărul la salvarea sistemului de sănătate autohton, deși au făcut stagii de pregătire la școli înalte din străinătate și au primit numeroase oferte de a rămâne acolo, reiau aici nominalizații și poveștile lor:
Dr. Sevda Memet este o tânără doctoriță de 27 de ani, din Constanța, specialist în hematologie oncologică. Este bursieră a Stanford Graduate School, unde urmează un MBA în management sanitar, laureată a Marelui Premiu NASA și își dorește să revină în țară și să contribuie la salvarea sistemului medical românesc.
https://revistacariere.ro/leadership/oameni-care-ne-inspira/sevda-memet-un-medic-cu-calitati-de-lider-si-constiinta-civica/
Dr. Dacian Juca este medic specialist în medicină de urgență la UPU-SMURD – Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, instructor european pe traumă și pe suport vital avansat – resuscitare avansată. Este unul dintre organizatorii taberei pentru studenții la medicină MASH, care are loc în Munții Apuseni.
Conf.Dr.Victor Costache este specialist în chirurgie cardiacă şi doctor în ştiinţe medicale. S-a întors să facă performanţă în România, la Sibiu, după aproape 15 ani de practică în spitale din Franţa şi Canada. Academy of World Records a atestat recordul mondial al doctorului Victor Costache, pentru prima operație complexă de disecție de aortă tratată endovascular.
De asemenea, vă invităm să aflați despre performanțele celorlalți câștigători ai Galei Premiilor Revistei CARIERE 2018:
1. „Leadership pentru întreaga carieră” – Ivan Patzaichin – pentru numeroasele inițiative inovatoare de responsabilitate socială care promovează valorile și tradițiile românești.
2. „Vizionarul României de azi pentru societatea de mâine” – Ionuţ Alexandru Budişteanu – informatician, inventator român, cu sute de recunoașteri naționale și internaționale în domeniul Computer Science.
3. „România Educată” – Constantin Lomaca, invitatul Teach for Romania pentru ateliere care au ca scop re-formarea profesorilor din România.
4. „Talentele viitorului” – Cornel Amariei, unul dintre cei mai creativi tineri inovatori români, recunoscut peste hotare în recentul top Ten Outstanding Young Persons of the World.
5.„Păstrătorii de comori” – Ioana Corduneanu, fondatoarea comunității Semne Cusute, care include asociația și blogul cu același nume și Comunitatea Semne Cusute în Acțiune și Școala de IE.
6. „Antreprenorii viitorului” – Lucia Goreaev, antreprenor CETA Sibiu, o companie de familie care rezistă de 25 de ani, valorificând proprietățile curative ale plantelor medicinale românești.
7. „Medicina Viitorului” – Maior Dr. Augustin Cătălin Dima, medic specialist Chirurgie Generală, Clinica Chirurgie 1, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București.
8. „Managerul Vizionar” – Elisabeta Moraru, prima femeie CEO Google Romania, tânăra care după multe interviuri a reuşit să convingă gigantul american că determinarea este principalul atu al unui lider.
Credit foto: Daniel Tolea, paparatzi.ro