Analiza celui mai bun moment pentru un CV
Aceasta a subliniat Polina Montano, co-fondator al site-ului Job Today, referindu-se la un studiu efectuat de către experți, studio care dezvăluie când e cel mai bun moment să-ți depui CV-ul în timpul săptămânii pentru a primi un job.
Potrivit acestui studiu, cel mai bun moment pentru a depune un CV este miercuri, ora 09.00, scrie Daily Mail (http://www.dailymail.co.uk/femail/article-6055775/The-best-time-week-submit-CV.html).
Explicația fiind aceea că 17 la sută dintre angajatori postează joburile disponibile în această zi. Jumătate dintre cei care își caută un loc de muncă sunt invitați la un interviu într-un interval de 24 de ore de la postarea anunțului, astfel că șansele celor care își depun CV-ul în această zi sunt mult mai mari.
Nu numai atât. Specialiștii în domeniu oferă câteva insight-uri prețioase despre câte ceva din ce trebuie să știm atunci când ne facem CV-ul.
1. CV-ul nu va fi niciodată perfect
Indiferent de cât timp petreci în a-ți completa CV-ul, el nu va fi niciodată perfect. Este un lucru firesc și asta nu trebuie să te înspăimânte. CV-ul este întotdeauna un proiect în lucru pe care îl completezi constant. Pe măsură ce crești profesional, se va schimba și percepția ta despre cum trebuie să îți arate CV-ul. Trebuie să ai grijă să uiți peste CV-ul tău de fiecare dată când ți se ivește o oportunitate de angajare.
2. “Forma” CV-ului este vitală
Prima impresie este și cea care contează. Fondul poate fi important, dar forma CV-ului este vitală. Iar gramatica și exprimarea din CV sunt printre lucrurile la care specialiștii din HR se uită prima dată.
3. O bună editare
La un document de o importanță mare, cum este un CV, îți trebuie o editare pe măsură. De aceea ar trebui să-ți rogi prietenii să-și arunce o privire pe ce ai scris. Ei pot observa greșeli comune care îți scapă sau te pot sfătui cum să-ți structurezi mai eficient toate informațiile din CV. Experiența pe care ei o au poate fi un atuu în redactarea propriului tău CV.
5. Informațiile personale
Dacă job-ul nu-ți cere explicit să îți pui fotografia, data nașterii și localitatea din care ești în CV, atunci nu le pune! Chiar dacă în teorie, un specialist de HR nu ar trebui să facă discriminări bazate pe rasă, sex șamd., ele pot apărea.