Cinci sfaturi pentru cei care își caută job. Ce vor să audă angajatorii în timpul unui interviu
Kelsey povestește cu drag despre întâmplările din compania sa. “Cu sute de solicitanți în fiecare săptămână și cu angajamentul de a vorbi cu fiecare dintre ei, am fost expus atât solicitanților de locuri de muncă, cât și celor dezamăgiți.”
În fiecare zi, efectuez interviuri telefonice în care vorbesc cu o mulțime de solicitanți impresionanți. Răspund la telefon cu entuziasm în perspectiva unei noi poziții și mi-au transmis informațiile pe care le-au cercetat despre companie, cerând clarificări pe parcurs.
Aceștia sunt marii candidați: aceștia vin la un interviu pentru care și-a petrecut timpul pentru a investiga exact ceea ce au solicitat și pentru că și-au propus să-și asume un astfel de rol.
Nu este nimic pe care un recrutor îl urăște mai mult decât să vorbească cu un solicitant plictisitor, care pare că nu-i pasă de oportunitate. Din păcate, ei nu reprezintă minoritatea. Majoritatea solicitanților au neglijat să facă atât de mult interviul de angajare în așa fel încât nu au catadicsit să dea o căutare rapidă pe Google despre companie. Ei răspund la telefon, fără să-mi mulțumească pentru că am luat legătura cu ei și nici nu și-au arătat interesul sau entuziasmul față de ceea ce le spun.
Primele cinci sfaturi despre modul în care studenții și alți solicitanți de locuri de muncă pot impresiona recrutorii ca mine:
1. Fii entuziasmat
Dacă sunteți contactat de compania unde ați aplicat, ar trebui să fiți foarte recunoscător. Dacă o companie și-a făcut timp să vă contacteze și să vă ofere o șansă, fiți entuziasmat! Indiferent dacă interviul este pentru jobul de vis sau doar pentru a face niște bani în timpul sărbătorilor de vară, arătați un entuziasm. Nu este nimic pe care un recrutor îl urăște mai mult decât să vorbească cu un solicitant plictisitor, care pare că îi pasă mai puțin de oportunitate.
Companiile sunt încântate să aducă indivizii dornici cu o energie ridicată și idei proaspete în echipa lor, așa că arătați-le că sunteți încântaț de șansa oferită.
2. Aflați de ce doriți acest loc de muncă în particular
Fă-ți timp pentru a cerceta compania și poziția. Având câteva cunoștințe de bază vă va face interviul să meargă mult mai bine. Cu cât știți mai mult despre istoricul și obiectivele unei companii, cu atât mai probabil veți fi capabili să vă conectați și experiența profesională la poziția pentru care aplicați.
De exemplu: știind că poziția implică termene limită, este timpul ideal pentru a menționa experiențele relevante, cum ar fi rolul de contribuabil la ziarul universității sau faptul că dețineți adesea poziții în care managementul timpului a fost de asemenea un factor principal.
Notă: Nu dați niciodată motivul pentru care aplicați ca "Am nevoie doar de un loc de muncă". Acest lucru arată că nu aveți nici un interes real în ceea ce privește poziția sau pasiunea pentru ceea ce face compania, ci doriți doar să vedeți bani în bancă. În mod surprinzător, acesta este un răspuns extrem de popular și un adevărat steag roșu pentru recrutori.
3. Faceți conexiuni
Pentru a începe un interviu, solicit adesea solicitanților să-mi povestească puțin despre experiența lor de lucru. De multe ori, ei îmbrățișează ultimii ani de muncă, fără să-mi spună cea mai importantă parte a acestor experiențe.
Acordați-vă timp pentru a evidenția responsabilitățile specifice pe care le-ați avut sau abilitățile pe care le-ați dezvoltat prin locurile de muncă pe care le-ați avut. Spunând că ați avut un serviciu de relații cu clienții este mult mai impresionant decât dacă adăugați faptul că ați reușit să vă îmbunătățiți abilitățile de comunicare și capacitatea de a rămâne concentrați sub presiune sau că ați asistat adesea managementul cu sarcini mai avansate.
4. Luați în considerare împrejurimile dumneavoastră
Când participați la un interviu telefonic, asigurați-vă că vă aflați într-un spațiu liniștit. Recrutorii ar prefera mai degrabă să reveniți cu un telefon mai târziu, decât să se chinuie să descifreze ceea ce spui în timp ce concurezi cu trafic de fond sau voci.
Dacă sunteți acasă când primiți apelul, cereți politicos intervievatorului să stea pentru o clipă în timp ce mergeți în altă cameră, departe de distragerea televizorului sau a membrilor familiei voastre.
5. Nu vă bâlbăiți
Luați timp să vă gândiți un moment înainte de a vorbi și de a pregăti un răspuns concis la întrebarea adresată. Încearcați pe cât posibil să nu vă repetați. Va face să fiți nervoși și să nu vă gândiți la viitoarele mișcări. Relaxați-vă și asigurați-vă că vă îndreptați cu încredere spre reușită cu răspunsurile dumneavoastră.
În concluzie:
– Fiți politicos și recunoscător pentru această ocazie.
– Fiți suficient de atenți să găsiți un spațiu liniștit pentru a asculta cu atenție și pentru a vă aduna propriile gânduri.
– Cel mai important este să fiți încântați și optimiști că acest interviu ar putea să deschidă ușile pentru avansarea în carieră.