Cupluri din Ucraina recrutează mame-surogat în România
Practica e legală în această ţară, în România însă nu e încă reglementată. Mama surogat îşi asumă în scris că nu va vedea copilul după naştere şi că renunţă definitiv la el în favoarea părinţilor biologici din Ucraina, chiar şi în situaţia în care aceştia mor înainte ca el să se nască.
Lucru pentru femei. Invităm femeile în vârsta de la 18 până la 35 de ani, care au propriul lor copil sănătos, să fie mame surogat, pentru a ajuta cuplurile care nu pot avea copii. Garantăm confidenţialitate, anonimat şi compensaţii decente. Aşa începe un anunţ de recrutare pentru mame surogat pe paginile de facebook "job în Botoşani" şi "job în Iaşi".
Anunţul face trimitere la platforma lucrupentrufemei pe care se prezintă explicit practica prin care cupluri infertile din Ucraina caută românce sănătoase, dispuse să li se implanteze în uter embrionul obţinut prin reproducere umană asistată medical, care conţine materialul genetic al cuplului ucrainean; să ducă sarcina la termen, să nască şi să cedeze voluntar drepturile legale asupra acelui copil, în baza unui contract cu un cuplu infertil. Totul în schimbul unor sume cuprinse între 12.000 euro şi 15.000 euro.
După fertilizarea in vitro, embrionii sunt transferaţi în corpul mamei surogat care duce sarcina la termen. Nou-născutul este din punct de vedere biologic copilul cuplului ale cărui celule au fost utilizate – cuplul din Ucraina. Ovocitele mamei surogat nu se folosesc, pentru că mama surogat nu trebuie să aibă legătură genetică cu copilul pe care-l poartă în pântece, se explică pe platfoma de popularizare a practicii de recrutare mame surogat din România pentru clienţi din Ucraina.
Citeşte mai mult pe ECONOMICA.NET