Dronele pot crea locuri de muncă în România. Guvernul nu este de acord
„Ar putea fi folosite într-o serie de activităţi, precum cele din agricultură, dar din cauza legilor date de Guvern acestea nu se pot utiliza. Le este teamă ca nu cumva aceste drone să fie folosite pentru fotografierea graniţelor sau a altor obiective”, a declarat, în exclusivitate pentru Revista CARIERE, Cristian Niculescu, coordonator proiecte Euroboţi.
El spune că piaţa este restrictivă pentru România şi este de părere că nu se poate estima numărul de locuri de muncă pe care le-ar crea prin folosirea acestor drone.
„Acestea ar putea fi folosite în agricultura mare pentru a vedea pagubele făcute de anumite dezastre naturale”, a mai spus Niculescu.
Citeşte şi ,,10 idei de afaceri care te costă doar 2-3 salarii''
Dronele pot inspecta culturile pentru identificarea speciilor invazive într-un timp foarte scurt și pot oferi informații prețioase fermierilor. Pe lângă monitorizarea stării de sănătate a plantelor sau monitorizarea dăunătorilor, aparatele de zbor pot fi folosite, printre altele, și în gospodărirea apelor, securitate, inspecții de proprietate, gestionarea efectivelor de animale.
Nu numai locuri de muncă, dar și reduceri de cheltuieli
Aparatele Euroboți sunt o alternativă accesibilă pentru activități care necesitau costuri mari sau angajarea unor specialiști. Mai mult, inginerii Euroboți echipează aparatele de zbor cu echipamente de control și le integrează cu camere video performante pentru a oferi sisteme autonome. Totodată, oferă instruire, consultanță și suport tehnic la distanță, în timp real, prin intermediul Internetului, pentru aparatele furnizate.
„Pe lângă camerele foto și video, dotează euroboții (eurocoptere, avioane, submarine) cu diferite dispozitive în funcție de nevoile clienților – aparate de stropit culturile, senzori, sisteme de scanat cu termoviziune, dispozitive de apucat sau de transport”, potrivit informaţiilor furnizate de oficialii proiectului Euroboţi.
Aparatele sunt operabile în condiții extreme sau în situații periculoase pentru om (medii radioactive sau poluante, temperaturi ridicate) – în aer, de la mari înălțimi, în apă, la diferite adâncimi și pe pământ, pe trasee greu accesibile.