Intelligent Systems deschide o subsidiară în România
Intelligent Systems, partener de top al Microsoft Dynamics pentru Europa Centrală și de Est, anunță deschiderea subsidiarei din România, în București. Compania va furniza soluții ERP, CRM și BI bazate pe platforma Microsoft Dynamics, precum și soluții complete de gestiune a afacerilor specifice anumitor industrii precum retail, automotive, farmaceutice, transport și logistică. Biroul din România este condus de Alexandru Dorobanțu, un profesionist cu experiență în industria software de profil. Acesta va gestiona buna derulare a operațiunilor din România și dezvoltarea echipei locale.
După înființarea a două subsidiare și derularea de operațiuni profitabile în Albania (din 2010) și Turcia (din 2011), Intelligent Systems, companie fondată în 1994, cu sediul în Bulgaria, își valorifică experiența bogată și expertiza prin deschiderea unui birou în România, o piață în continuă dezvoltare. Astfel, Intelligent Systems își aduce experții mai aproape de clienții locali și răspunde nevoilor impuse de noua generație de aplicații CRM și ERP bazate pe platforma Microsoft Dynamics.
Cu ocazia evenimentului de lansare, Kalin Tzvetanov, CEO Intelligent Systems, a declarat: “Piața sistemelor de gestiune a afacerilor din România prezintă oportunități remarcabile ce necesită a fi fructificate prin derularea operațiunilor la nivel local…; satisfacerea cerințelor clienților noștri prin derularea operațiunilor la nivel local reprezintă cel mai înalt nivel de “customer service” pe care îl livrăm odată cu expertiza tehnică. Prin deschiderea biroului din București vom contribui la dezvoltarea portofoliului nostru de clienți internaționali pe piața din România și, în același timp, vom susține companiile locale în efortul lor de a valorifica oportunitățile existente într-un mediu de afaceri atât de dinamic, prin expertiza noastră în domenii precum retail, automotive, farmaceutic, transport și logistică”.
Alexandru Dorobanțu, Director General al Intelligent Systems România, a adăugat: “Strategia noastră pentru România este să extindem piața Microsoft Dynamics livrând valoare adăugată clienților noștri prin intermediul aplicațiilor software proprietate intelectuală și apelând la o expertiză sporită specifică industriei, dobândită în proiectele anterioare. Pe lângă faptul că suntem un integrator de software Microsoft “end-to-end”, ne poziționăm că fiind partenerul adecvat, capabil să abodeze provocări de business specifice și să furnizeze soluții personalizate și scalabile, în verticalele de industrie vizate”.
La sesiunea de Q&A din cadrul evenimentului de lansare, reprezentanții companiei au spus că planul acestora este de a pune bazele unei subsidiare complet operaționale cu scopul de a atrage clienți noi și de a susține pe cei existenți prin resurse locale. „Ne concentrăm pe industrii unde avem experiență consistentă precum retail, automotive, transport și logistică, farma și procesare alimentară. Acestea sunt, de obicei, firme de dimensiuni medii spre mari. Credem că piața românească pentru aplicații de gestiune a afacerilor are un potențial neexploatat pe deplin, iar prezența noastră aduce beneficii clienților ce caută produse și servicii de înaltă calitate din partea unui furnizor calificat și de încredere.” Întrebați cum au de gând să atragă profesioniști pentru companie, aceștia au declarat următoarele: „Intelligent Systems este partener strategic Microsoft Dynamics în Europa. Acest statut conferă angajaților noștri accesul către cele mai moderne tehnologii și expunerea la proiecte noi și diversificate. Ne mândrim cu echipa noastră și investim permanent în instruirea angajaților, fie că vorbim despre formare profesională sau transfer de cunoștințe de la colegii de echipă.”
Tot în cadrul sesiunii Q&A au discutat și despre elementele de piață care le susțin optimismul în 2020: „În general, în ultimii ani, piața IT din România a crescut constant, iar ANIS a estimat că până în 2022 vom avea o creștere anuală a volumului de 25%. Pe de altă parte, piața aplicațiilor de gestiune a afacerilor atinge un nivel de maturitate, urmând o tendință observată la nivelul Europei Centrale și de Est. Clienții cer aplicații moderne și furnizori care au nu doar abilități tehnice, dar și expertiză specifică unei anumite industrii. Apreciez elevarea constantă a companiilor românești în soluții de tip ERP. Trendul migrează de la “pentru că și alte companii au un ERP” sau de la înlocuirea sistemelor depășite către vizibilitate, interpretare de date, îmbunătățirea performanței în afaceri și înlesnirea activității angajaților. Toate acestea ne conferă oportunități în a intra pe piața locală cu soluțiile noastre adaptate pe specificul industriei.”