Nestlé, prin inițiativa Young Culinary Talents, a organizat un curs de barista gratuit pentru tineri
Nestlé, prin inițiativa globală Young Culinary Talents (YOCUTA), a organizat un curs de barista gratuit pentru tineri. YOCUTA face parte din pilonul Nestlé Needs YOUth, care își propune să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să acceseze oportunități economice. Programul este conceput pentru dezvoltarea tinerelor talente în domeniul culinare, pentru consolidarea abilităților lor teoretice și practice, ajutând în același timp industria foodservice să umple deficitul de lucrători calificați din întreaga lume.
La a doua ediție a proiectului YOCUTA, șase tineri au participat la un training gratuit de barista. Participanții au trecut printr-un curs intensiv practic cu Marius Rusu, Coffee Expert Nestlé Professional, și au beneficiat de recomandările oferite de Adriana Boldea, Talent Acquisition Nestlé.
“De peste 10 ani, Nestlé susține dezvoltarea tinerelor talente. Educația tradițională nu oferă competențele necesare pentru locurile de muncă existente pe piață în momentul de față. De aceea, programul Young Culinary Talents poate ajuta la pregătirea tinerilor pentru a găsi nu doar un loc de muncă, ci o profesie plină de satisfacții pe tot parcursul vieții, cu potențialul unei cariere de succes în industria serviciilor alimentare sau chiar posibilitatea de a-și crea propria afacere”, spune Ovidiu Tunaru, Business Executive Officer Nestlé Professional.
Participanții pleacă de la training cu noi informații despre cafea și au șansa de a pune în practică cunoștințele pe care le-au dobândit. Ei primesc o diplomă și o experiență esențială, ceea ce le oferă posibilitatea de a-și construi o carieră în industria alimentară.
În întreaga lume, locurile de muncă vacante în industria serviciilor alimentare rămân numeroase, iar numărul de lucrători calificați disponibili în prezent este inadecvat pentru a satisface nevoile. Programul YOCUTA oferă o combinațe ideal[ între predare, instruire practică și educație continuă, și poate deveni o sursă de proaspete talente pentru operațiunile din sectorul de food service.
YOCUTA este disponibil oricărui tânăr cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani care are vârsta legală pentru a lucra. Ca parte a inițiativei Nestlé Needs YOUth, Nestlé a reușit să implice peste 18.000 de tineri la nivel național în România, în ultimii ani.