Școala de programare care îți garantează un job la finele cursurilor
O școală de programare, cu o ofertă de cursuri după o metodă proprie, amână complet orice taxă de școlarizare până la găsirea unui loc de muncă și, după 10 – 12 luni de curs oferă absolvenților garanția unui job sigur de Junior Software Developer. Este vorba despre Codecool.
Cursurile sunt disponibile fizic, la sediul școlii Codecool din București, dar și în varianta online, accesibile astfel oricui din țară. După ce studenții școlii de programare reușesc să dobândească cele mai apreciate skilluri tehnice la nivel de piață locală și și-au însușit un set impresionant de abilități interpersonale, precum gestiunea timpului, comunicarea asertivă, abilitățile de prezentare și inclusiv modul de lucru Agile, Codecool urmează să găsească potrivirea perfectă dintre ei și viitorul angajator. În cadrul Codecool, există o echipă de mentori excelenți, un sistem de evenimente interne și întâlniri prin care potențialii studenți pot lua contact cu școala, metoda Codecool și cu mentorii.
“Pentru că noi garantăm un job după absolvire, scopul nostru încă de la început a fost să avem o bază puternică de parteneri, companii comerciale, care să fie interesați să integreze absolvenții Codecool. Am reușit de-a lungul timpului să le câștigăm încrederea partenerilor prin faptul ca juniorii noștri sunt dintre cei mai buni de pe piață și am primit constant cereri ulterioare de angajare din partea partenerilor”, spune Claudia Tamași, Country Manager Codecool România. Astfel, în 2022, au reușit să extindă garanția jobului după absolvirea Codecool România și la Cluj, Timișoara și Iași, nu doar în București.
“Viziunea noastră este ca România să devină cel mai puternic hub IT din Europa, deoarece avem resursele de talente necesare, iar educația noastră din școala primară este mult orientată spre zona cu profit real (matematică, fizică, informatică etc). Astfel, obiectivul nostru este să rezolvăm deficitul de specialiști IT din piață, contribuind atât la schimbarea vieții acestor oameni cât și la creșterea calității specialiștilor care intră în industria IT”, explică Claudia Tamași.
Codecool poate fi considerată una dintre cele mai intense școli de programare din România, una care generează anual cursanți extrem de bine pregătiți, chiar dacă aceștia nu au experiență anterioară în programare. De aceea, cursul atrage atât tineri, care nu au mai avut niciun job, dar și persoane cu experiență de muncă ce își doresc să facă reconversia profesională către domeniul IT. “Până acum, statistica ne arată că peste 50% dintre studenții Codecool vin cu un important background de 5-10 ani în diverse alte domenii precum medicină, educație, banking, finanțe, servicii, vânzări, marketing sau administrație, iar aceste detalii pot aduce o contribuție semnificativă la proiectele pentru care vor lucra pentru viitorul angajator din domeniul IT”, afirmă Country Managerul.
350 de parteneri în Ungaria, Polonia, Austria și România
În acest moment, în aria Europei Centrală, CodeCool au peste 300 de parteneri în Ungaria, Polonia și Austria (de exemplu – Vodafone, Motorola, General Electric și alții), iar în România peste 50, dintre care putem enumera companii ca Asseco CEE, Edenred, Iqnox sau Sparware, astfel că oportunitățile de muncă sunt importante și în țară, dar și în străinătate. “În 2021 am deschis discuții cu peste 200 de companii noi, iar la începutul acestui an am extins garanția jobului după absolvirea Codecool România și la Cluj, Timișoara și Iași, nu doar în București”.
Alex Oancea este absolvent al școlii de programare CoodCool (a finalizat cursurile anul trecut). Înainte de Codecool, el a lucrat ca Food and Beverages Manager, în industria HoReCa. La un moment dat, un prieten l-a rugat să-l ajute să își facă un website în WordPress iar lui i s-a părut o provocare interesantă, asa că a acceptat. Atunci “s-a lovit” pentru prima dată de JavaScript. Ulterior, a început să caute mai multe informații pe Google, pentru ca a vrut să înțeleaga mai multe. Când a găsit Codecool era deja hotărât să învețe programare. A devorat toată informația din website și si-a dat seama repede că tot conceptul i se potrivește. După cum a spus chiar el, “partea de job garantat de la final a fost cireașa de pe tort și a cântărit foarte mult în decizia pe care am luat-o”.
“Astăzi, Alex lucrează în cadrul uneia dintre companiile partenere Codecool. A dovedit tuturor că cel mai important lucru este acela de a vrea cu adevărat să faci o schimbare, pentru că apoi, întreaga echipă Codecool este acolo pentru a te ajuta să îți construiești CV-ul, un document concis în care angajatorul poate să vizualizeze proiectele la care ai lucrat și să le valideze tehnic. La Codecool, le garantăm oportunitățile de interviu trimitand CV-urile lor companiilor, care le analizează și le propun interviuri”, povestește Claudia Tamași.
98% rată de angajare
În România, în 2021 au reușit să integreze 100% dintre absolvenți în cadrul companiilor partenere din București, iar în 2022 au extins garanția jobului, astfel încât absolvenții pot alege unde vor să lucreze: în București, Iași, Cluj sau Timișoara, atât fizic, la sediul angajatorilor, cat și în format remote sau hibrid.
La nivel global, în cei peste 7 ani de activitate, Codecool a integrat peste 2000 de absolvenți, adică 98% rată de angajare.
Reducere de 35% la costurile de școlarizare până pe 1 iunie
Până pe 1 iunie, Codecool propune o ofertă promoțională cu 35% discount la costurile de școlarizare pentru cei care se înscriu la cel mai intensiv curs de programare de pe piață: Full-Stack Developer după metoda Codecool.
Concret, se achită 3.250 euro în loc de 5.000 euro, iar dacă se alege varianta rate lunare, se plătește între 80-100 euro/ lună. De asemenea, studentul are trei luni gratuite iar primul modul este de probă. Se oferă astfel șansa aplicanților să testeze metoda, curricula, intensitatea cursului, să înțeleagă ponderea tech versus soft skills și să vadă dacă se potrivesc.
“Ce este cel mai important: la absolvirea școlii Codecool, toți cursanții au un job garantat și își și pot alege orașul în care vor să lucreze: București, Timișoara, Iași sau Cluj, luând însă în calcul și opțiunea de a lucra chiar remote sau hibrid. În plus, taxa de școlarizare este amânată până își găsesc jobul perfect într-una dintre companiile partenere Codecool și, mai departe, viitorul e al lor să-l codeze”, explică Claudia Tamași.
Reconversia profesională, posibilă la orice vârstă
Obiectivul Codecool este de a forma viitori profesioniști în domeniul programării, care să fie în același timp pregătiți să facă parte dintr-o echipă, să se remarce printr-o bună colaborare cu membrii acesteia și să fie motivați să evolueze. Jumătate dintre studenții Codecool vin cu experiență în alte domenii și își asumă o provocare nouă începând cursurile uneia dintre cele mai intense școli de programare din România. “Un exemplu drag nouă este Mihai Ștefan, absolvent al Facultății de Mecanică, specializarea Mașini Hidraulice, care a profesat timp de 20 de ani în acest domeniu, apoi a făcut trecerea către o companie de publicitate timp de 11 ani. La vârsta de 65 de ani, după pensionare, și-a dat seama că își dorește să descopere și să construiască o nouă carieră, de această dată în domeniul IT. Astfel, a apelat la cursurile de programare și formare ale școlii Codecool unde, prin metoda mastery based learning, a avut oportunitatea de a studia în propriul ritm și de a parcurge etapele în funcție de rapiditatea cu care a asimilat materia. S-a descurcat foarte bine deși nu a fost un drum deloc ușor, dar, ne-a spus el de multe ori, <a fost unul plin de satisfacții pentru că am făcut trecerea către domeniul IT din pasiune>”, mai povestește Claudia Tamasi.
Portretul ideal al unei persoane care vrea să-și construiască o carieră de succes în tehnologie
Când un tânăr din segmentul de vârstă 18-29 de ani se gândește să devină student Codecool, trebuie să aibă o diplomă de bacalaureat, să știe limba engleză cel puțin la nivel intermediar și să aibă skill-uri logice de bază. “Prin asta nu ne referim la cunoștințe avansate de matematică, ci mai degrabă la capacitatea de a rezolva o problemă, de a găsi soluții logice la o temă dată. Această formare se va potrivi cel mai bine celor cu obiectivul #CodeYourFuture și văd în asta o alternativă la facultate, sau au ales o facultate non-tech care, și-au dat ei seama, nu le oferă o perspectivă de viitor, sau au ales o facultate tech, dar le lipsește partea practică atât de importantă pentru un job, sau care, pur și simplu, nu au răbdare să stea 3-5 ani într-o facultate și vor să obțină un job în IT în maxim 12 până la 18 luni”, explică Tamași.
Când vorbim de cealaltă categorie de tineri, între 27 – 45 de ani, mânați de dorința #ResetYourCareer, atunci e musai ca ei să își dorească o schimbare în carieră, indiferent de ce îl/o motivează și, ideal, să aibă economii sau susținerea familiei pentru a putea să se concentreze timp de 12 luni pe terminarea cursului. “Pentru a-i susține pe toți, de curând suntem în discuții active cu BCR Social unde încercăm să accesăm un produs financiar care să-i ajute pe studenții noștri să se susțină pe perioada studiului și pe care încep să-l plătească abia la 12-18 luni după primirea finanțării, moment în care ei ar avea deja un loc de muncă în IT”, mai spune Claudia Tamași.
Evenimente și calendar de cursuri pentru mai multe nevoi
Coodcool sunt activi tot anul și au evenimente și un calendar de cursuri pentru mai multe nevoi. Procedura de înscriere și admitere este scurtă și simplă și nu e nevoie de niciun talent special pentru a începe. Etapele pe care le va parcurge viitorul student în timpul procesului de înscriere îl vor ajuta să-și facă o imagine de ansamblu a competențelor sale și îi va facilita luarea unei decizii. “Apoi, va fi admis la Codecool doar dacă suntem cu toții încrezători că poate reuși. Considerăm ca așa este cel mai bine pentru el, pentru comunitatea noastră și pentru partenerii noștri business”.
Evenimentele Open Day și info Sessions sunt oportunități grozave de a afla mai multe despre școală și oamenii din comunitatea Codecool, de a interacționa cu echipa, cu studentii, dar și de a vizita campusul. De asemenea, sunt complet gratuite pentru toată lumea.
MasterClass-urile sunt metode excelente de a face cunoștință cu noțiuni de bază din domeniul designului sau programării. Spre exemplu, la cel mai recent Masterclass care a avut loc între 21 februarie și 3 martie, peste 1.800 de persoane și-au rezervat bilete pentru cele 6 sesiuni de introducere în HTML și CSS. Alături de mentorii Codecool, au descoperit primele noțiuni de front-end, au realizat exerciții practice care i-au ajutat să înțeleagă baza creării de site-uri și aplicații web și și-au exersat și soft-skill-urile necesare pentru o carieră de succes ca jr. front-end developer.
Calendarul evenimentelor din perioada următoare este disponibil pe website-ul Codecool.
Cum sunt sprijiniți absolvenții
Promisiunea CoodCool este să sprijine absolvenții chiar și să le ofere oportunități profesionale reale. Mai precis, mentorii și consilierii de carieră îi vor ajuta să-și găseasca jobul visat în tehnologie. Le vor arăta cele mai bune metode de analiză a anunțurilor de angajare, de redactare a CV-urilor, de cercetare a angajatorilor, de pregătire a interviurilor și de integrare la un nou job. De asemenea, le crează ocazia să-și exerseze abilitățile de care au nevoie la un interviu și să și le îmbunătățească în cadrul sesiunilor de evaluare tech și de HR. În plus, le facilitează interviuri cu partenerii, peste 50 de companii în România.
“Apoi, după ce vor termina cursul de Full-Stack Developer absolvenții intră în etapa de job hunt și analizează ofertele companiilor partenere Codecool și, când decizia e luată, se pot așteapta la un salariu de început de cel puțin 6.000 de lei brut. După ce capătă doi ani de experiență, pot obține venituri chiar și de 17.000 de lei. Astfel, le garantăm că timpul, banii și efortul pe care l-au investit în viitorul lor vor avea rezultate pe termen lung”, susține Tamași.