Tot mai multi romani beneficiaza de un program de munca flexibil
Cercetarea arata ca, in trimestrul 4 din 2010, specialistii in resurse umane s-a orientat pentru retentia angajatilor, spre crearea un mediu de lucru placut, training-uri si alte beneficii financiare, practica recunoasterii meritelor angajatilor fiind, in comparatie cu trimestrul anterior, o practica mai putin utilizata.
Chiar daca numarul organizatiilor care le permit angajatilor sa lucreze de acasa ramane coanstant fata de T3, acest lucru este permis unui numar mai mare de angajati, se arata in studiu. Numarul organizatiilor care le ofera angajatilor optiunea de a avea un program flexibil, arata o usoara descrestere fata de T3, insa companiile care utilizeaza acest concept il aplica unui numar mai mare de angajati.
Training-ul, recrutarea si activitatile logistice specifice au ramas prioritatile departamentului de resurse umane in ultimele luni din 2010, iar bugetul de HR a scazut.
Colaborarea cu consultantii externi pentru imbunatatirea culturii organizationale a crescut in ultimul trimestru, cand organizatiile au apelat la servicii externe pentru organizarea de evenimente, training-uri si alte proiecte care aduc valoare companiei.
Numarul organizatiilor romanesti care au un plan de recrutare a ramas constant anuol trecut (6 din 10 companii au un astfel de plan), dar interesul pentru pozitiile de specialist a fost usor mai scazut, in timp ce preocuparea pentru alte pozitii de seniori a ramas constanta. O patrime de organizatii au avut un plan de restructurare in T4 din 2010.
Studiul a fost realizat in perioada ianuarie-februarie 2011 pe un esantion de peste 160 de manageri generali si directori de resurse umane din Romania.