Unul din doi tineri părăsește locul de muncă din cauza problemelor psihice
Aproximativ jumătate dintre reprezentanții generației Millennials au renunțat cel puțin o dată la locul de muncă deoarece considerau că sănătatea lor psihică e în pericol, după cum relevă un studiu al companiei Mind Share Partners publicat de businessinsider.com.
Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.500 de respondenți cu vârsta de minimum 16 ani.
Procentul mare de tineri care au indicat că jobul le cauzează probleme psihice nu trebuie să surprindă, întrucât este deja bine știut că generația Millennials este preocupată de îngrijirea stării psihice, tinerii văzând terapia drept un mijloc prin care își pot îmbunătăți propriile performanțe. Mânați de dorința de perfecțiune, ei apelează la ajutorul unui terapeut de fiecare dată când simt că performează sub așteptări.
Din păcate însă, înclinația spre terapie atrage atenția și asupra unei alte caracteristici: faptul că generația Millennials este profund macată de probleme psihice.
Un studiu realizat în urmă cu cinci ani indica o creștere cu 47% a cazurilor de depresie în rândul acestei generații. Potrivit aceluiași studiu, tinerii se confruntă cu mult mai multe problemne mintale decât generația X.
Totodată, rata sinuciderilor este mai mare în rândul generației Millennials, ca și procentul deceselor generate de droguri și alcool.
Potrivit raportului, generația Millennials se confruntă cu mai multe probleme psihice decât antecesorii lor din cauza faptului că își asumă de regulă mai multe riscuri. Există însă și alte cauze, de natură structurală, cum ar fi probleme financiare legate de creditele de studii, creșterea costurilor locuințelor precum și serviciile medicale ce sunt uneori inaccesibile din cauza prețului ridicat.