„Pot să schimb ceea ce se va întâmpla mâine” – Un englishman în România: Adrian Peake, CEO Medicover România
Filosofia de viață a unui CEO
„Echipa mea mă aude de multe ori spunând: «Nu pot să schimb nimic din ce s-a întâmplat ieri. Nu pot să influențez prea multe din ceea ce se va întâmpla astăzi. Dar pot să schimb ceea ce se va întâmpla mâine». Cu alte cuvinte, este foarte important să ne concentrăm mai degrabă pe ceea ce putem face în viitor. Decât să rămânem blocați pe ce am fi putut face. Petrecem prea mult timp gândindu-ne la trecut și asta nu ajută pe nimeni.” – Adrian Peake, CEO Medicover România
A ales să lucreze în România. Pentru că a sesizat nevoia cronică de îmbunătățire a sistemului de sănătate. Dacă ar fi să analizeze ultimii trei ani, progresele sunt evidente. Dar consideră că mai este un drum lung de parcus. Cel mai important principiu după care se ghidează este acela de a avea încredere în oameni. „Pașii sunt simpli: oferă-le instrumentele, trainingul și mediul. Apoi dă-le ocazia să facă tot ce le stă în putință. Pentru a da tot ce au mai bun. Și ai încredere că o vor face”.
O ȚARĂ INCREDIBIL DE FRUMOASĂ
Adrian Peake este CEO al Medicover România. După o îndelungată experiență în domeniul sănătății din Marea Britanie – țara sa natală. După ce a lucrat pentru scurte perioade în Germania, Franța și Spania a primit vestea. Că trebuie să se mute în România pentru a conduce echipa locală a Medicover. Astfel, din 2015, Adrian Peake locuiește în țara noastră. Pe care o consideră incredibil de frumoasă. Ce l-a făcut să rămână? Și cum e să fii în fruntea unei asemenea companii? Vom vedea în cele ce urmează.
S-a mutat în București, departe de familie, așa că am vrut să aflu ce îi place aici. De ce îi place în România. Și care sunt motivele pentru care continuă să muncească aici. „Primul lucru care îți atrage atenția ca străin în România este prietenia oamenilor. Pentru mine este foarte important să mă simt bine primit. Mai ales că locuiesc departe de familie. Sunt foarte norocos că am avut ocazia să vizitez multe locuri din România. Inclusiv Transilvania, Bucovina, Delta Dunării și Valea Prahovei. Când am oaspeți, ultima întrebare pe care aceștia o pun înainte să decoleze este: «Când pot să mă întorc?».
DESPRE EFORTURI ȘI RESURSE
În România, piața medicală privată continuă să evolueze. Are un rol esențial în dezvoltarea generală a sistemului de sănătate al țării. „La Medicover sperăm că angajamentul nostru de a îmbunătăți standardele de calitate, îmbunătățește nivelul serviciilor de îngrijire medicală în general. Pacienții sunt îndreptățiți să fie din ce în ce mai exigenți. În ceea ce privește nivelul serviciilor furnizate de sectorul privat de îngrijire medicală. Acestor solicitări adaugându-li-se și îmbunătățirea reglementărilor, este firesc ca standardele serviciilor să continue să crească”.
Unul dintre proiectele de care este foarte mândru e legat de Asociația Medicover. „Mă bucur că am reușit să aducem pe plan local activitățile Fundației Medicover. Aceasta devine, pas cu pas, cel mai important partener. Care aduce angajații din toate companiile din Grupul Medicover pentru a lucra împreună. Mulți colegi de-ai mei s-au implicat deja în proiecte menite să susțină cauze sociale. Și să creeze o viață mai bună pentru copiii care au nevoie de noi”.
CULTURĂ ORGANIZAȚIONALĂ TRANSFORMAȚIONALĂ
Asociația Medicover implementează unul dintre cele mai mari programe de prevenție din România. Este vorba despre programul InCerc. Care promovează lupta împotriva riscurilor de a dezvolta diabetul de tip 2, prezente în rândul copiilor. Este vorba despre importanța stilului de viață cu toate componentele sale. Și se oferă consilierea necesară atât copiilor, cât și familiilor lor. „În afară de aceste acțiuni, între 2015 și 2017, împreună cu partenerul nostru Equatorial, am organizat un program de cultură organizațională transformațională. E vorba de «Medicover On Line Marathon». Inițial dedicat managementului, a fost un eveniment unic în domeniul serviciilor de îngrijire medicală din România. În ceea ce privește numărul de persoane implicate și complexitatea soluției. Îmbinând elementele de cultură organizațională, învățarea experențială și gamificarea”, explică Adrian Peake.
Este cea mai mare investiție pe care Medicover România a făcut-o vreodată. Și a avut un impact pozitiv asupra engagementului și retenției. Mai ales asupra echipelor medicale, crescând și performanțele businessului.
UN EXEMPLU
„Sunt sigur că cei care sunt pasionați de alergat s-au întâlnit cu mulți dintre alergătorii noștri în timpul celor mai importante curse. Medicover Runners este unul dintre proiectele Asociației Medicover. Și scopul său este de a reuni oameni din toate companiile care fac parte din Grup. Astfel încât aceștia să se cunoască, să se antreneze împreună. Și să participe la diferite evenimente din țară sau din străinătate. De asemenea, ne alăturăm «Run Medicover Run». O inițiativă internațională organizată de Grupul Medicover, care are loc de patru ori pe an. Și reunește angajați din toate țările în care e prezentă organizația noastră. Avem și proiecte prin care susținem cauze sociale. Un exemplu este evenimentul sportiv «Alerg 24h Autism Marea Neagră». Unde Grupul Medicover a donat câte 1 leu pentru fiecare kilometru alergat de către participanți. Evenimentul s-a dovedit a fi un mare succes. Iar suma donată de Grup a fost de peste 38.000 de lei”, evidențiază Adrian Peake.
MAI MULTĂ CONȘTIENTIZARE
A participat la o cursă cu bicicleta pe o distanță de 135 km, în Polonia. Ciclismul fiind un hobby pentru CEO-ul Medicover România, dar și o formă de responsabilitate socială. „«Împreună împotriva diabetului de tip 2» e un eveniment organizat de Fundația Medicover în fiecare an. Ne propunem să aducă mai multă conștientizare cu privire la această boală și necesitatea prevenției. De fapt, prevenția diabetului de tip 2 este una dintre cele două cauze principale pentru care militează Fundația. Și sunt mândru să spun că am implementat acest program și în România. Cu ajutorul colegilor noștri de la asociație. Am început anul trecut în Ploiești și acum extindem programul și în Cluj-Napoca. În acest an, cursa de ciclism a reunit angajați Medicover din cinci țări diferite. Care au parcurs distanța totală de 1.600 de kilometri. De-a lungul drumului, ne-am oprit în șase orașe, am făcut 2.800 de check-uri gratuite. Și am reușit să creștem gradul de conștientizare!”, precizează Adrian Peake.
„Nu mi-e dor de Londra și de ploaie. Îmi place Bucureștiul, îmi plac atmosfera, cultura și oamenii lui”
Din 2015, CEO-ul Medicover România dezvoltă afacerile pe piața locală și, în același timp, descoperă locurile frumoase ale României. „Medicover există pentru a oferi servicii medicale de cea mai înaltă calitate cât mai multor persoane. Suntem recunoscuți ca furnizori de servicii medicale premium în România, de mai bine de 20 de ani. Și avem un feedback excelent din partea pacienților și a medicilor noștri. Mă bucură să constat progresele pe care le-am făcut. Vom continua să depunem toate eforturile pentru identificarea oportunităților de a aduce calitatea serviciilor medicale Medicover aproape de cât mai mulți oameni care trăiesc în România. Și nu, nu îmi e dor de Londra: ploaie, ploaie și iar ploaie. Cum poate să-ți fie dor de o așa vreme? Îmi place Bucureștiul, îmi plac atmosfera, cultura și oamenii lui. Este minunat să ai o vară caldă și o iarnă rece!”
Acest articol a fost preluat din Revista CARIERE, nr.252, noiembrie 2018. Pentru abonare, click AICI.