Crăciunul pe 7 ianuarie, iar Revelionul pe 13: Încep sărbătorile de iarnă pe stil vechi
Pe stil vechi, sărbătorile de iarnă încep în această perioadă: Crăciunul este pe 7 ianuarie, iar Revelionul pe 13. Creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie. Calendarul iulian sau pe stil vechi este decalat cu 13 zile faţă de calendarul oficial. Biserica Ortodoxă Română a trecut la noul calendar pe 1 octombrie 1924. La o săptămână după Crăciun, creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc Anul Nou.
Crăciunul pe 7 ianuarie este sărbătorit de Biserica Ortodoxă a Ierusalimului, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă Sârbă, Biserica Ortodoxă Georgiană, Biserica Ortodoxă Ucraineană şi calendariştii vechi greci, care continuă să se folosească de calendarul iulian pentru datele fixe.
Pregătirile pentru Naşterea Domnului încep din timp, astfel încât, în prima zi de Crăciun, creştinii să se poată ospăta şi bucura de sărbătoare. Creştinii ortodocşi de stil vechi respectă tradiţiile şi obiceiurile celor de stil nou, cu deosebirea că sărbătorile de iarnă sunt decalate.
Primii turiști din Republica Moldova, Ucraina sau Rusia au ajuns deja la Poiana Brașov și Predeal pentru a petrece Crăciunul pe rit vechi.