Generaţia Z şi Cultura de Organizaţie a Viitorului

25 Septembrie, Hotel Intercontinental, Bucuresti

Despre

Generatia Z, cei nascuti intre 1995 si 2015, sunt, poate, cea mai comentata generatie de la “baby-boomers” incoace. Ii face diferiti de generatiile anterioare faptul ca sunt nascuti digital, ca au avut acces la tehnologii de comunicare si informare inca din primii ani de formare, faptul ca au avut acces la toate cunostintele lumii la cateva click-uri distanta, aproape oricand si aproape oriunde. Se adauga la asta faptul ca sunt o generatie care a crescut intr-o lume mai stabila economic si politic, fara razboaie si fara amenintari majore, cel putin nu in lumea occidentala. Au crescut intr-o lume mai sigura, mai prospera, mai pasnica si asta i-a facut mai liberi si mai indrazneti, mai ireverentiosi, mai dispusi la risc si schimbare, mai nestatornici si mai degraba cautatori ai gratificarii rapide. Au crescut fara frica si asa se manifesta in relatiile de munca din fiecare zi. Toate aceste caracteristici le-au adus o faima mai degraba negativa. Generatia parintilor lor, chemata sa-i conduca spre performanta, s-a trezit conducand persoane pe care nu le intelege si ale caror resorturi de motivatie sunt paradoxale si adeseori foarte diferite de cele cu care era obisnuita.

Aceste diferente, desi par mari si, uneori, ireconciliabile, nu sunt de fapt chiar asa de noi. Toate generatiile noi au fost diferite de cele de dinaintea lor si adeseori in acelasi fel. Toti am fost mai entuziasti, idealisti, curajosi, deschisi, aventurosi in anii de tinerete, e parte din farmecul lor. Cei care sunt azi rebeli sunt doar conformistii de maine. Nevoile acestei generatii nu sunt diferite de nevoile oricarei generatii dinaintea ei, ei sunt doar mai capabili sa le exprime si sa le articuleze. Din aceasta perspectiva, aceasta e generatia care are cea mai mare sansa sa schimbe in bine peisajul relatiilor de munca din lume. Pentru ca frica e in acelasi timp si cel mai bun (in sensul de intensitate) dar si cel mai prost (in sensul de calitate) motivator si ea e folosita azi in mare exces in actul de conducere. E timpul sa renuntam la ea si aceasta generatie ne va forta sa o facem.

In Romania, aceasta generatie are o conotatie suplimentara. E generatia Occidentului. Generatia care a crescut intr-o tara deschisa catre lume si, mai ales, catre lumea occidentala. E o generatie care a calatorit si continua sa o faca, atat fizic cat si, mai cu seama, virtual. E o generatie care a adoptat prin imersiune si mimetism valorile societale occidentale. Stim din cercetarile psihologilor si sociologilor, mai cu seama din cele ale lui Daniel David, ca Romania se confrunta cu o situatie foarte rara, anume cu o generatie ale carei valori sunt in contradictie puternica cu valorile generatiei dinaintea ei. E o provocare mare pentru societate dar si o mare oportunitate de a reaseza pe baze mai productive si mai performante relatiile de munca din toate zonele ei. Generatia Z doreste de la viata profesionala ceva ce toti ne dorim, dar nu am avut curajul sa cerem sau sa construim: o cultura de organizatie constructiva. E momentul sa ne apucam serios de treaba, daca vrem sa ii avem alaturi de noi pe tinerii nostri altfel.


O conferință-dezbatere cu paneluri moderate de Andreea Roșca.

Jurnalist, Co-fondator, Fundatia Romanian Business Leaders

Program

Ora Locație
08:30 - 09:00

Inregistrare si bun venit

09.00 - 13.00

Deschidere Iuliana Stan / Who is Z? – panel cu tineri Z / Keynote speech Adrian Stanciu / What’s in us for Z? – panel cu angajatori / Keynote speech Shaun McCarthy

13:00-14:00

Pranz

14:00-16:30

Keynote speech Rob Cooke / What’s in Z for me? – panel cu consultanti / What do we do for them? / What’s in Z for me? – panel cu consultanti

16:30-17:00

Pauza de cafea/Final

17:00-18:00

*Speed Private Talks (SPT) cu keynotes (doar pentru participantii la intreg evenimentul si in limita a 20 de locuri)

IMPORTANT

Pe toată durata conferinței se asigură traducere din limba Română în limba Engleză.

Speakeri

<p>Iuliana Stan</p>

Iuliana Stan

detalii aici

<p>Adrian Stanciu</p>

Adrian Stanciu

detalii aici

<p>Shaun McCarhy</p>

Shaun McCarhy

detalii aici

<p>Robert Cooke</p>

Robert Cooke

detalii aici

<p>Adrian Florea</p>

Adrian Florea

detalii aici

<p>Dorin Bodea</p>

Dorin Bodea

detalii aici

<p>Wili Apreutesei</p>

Wili Apreutesei

detalii aici

<p>Diana Segarceanu</p>

Diana Segarceanu

detalii aici

<p>Florin Talpeș</p>

Florin Talpeș

detalii aici

<p>Moderator: Andreea Roşca</p>

Moderator: Andreea Roşca

detalii aici

Locație

Hotel Intercontinental -Bvd. Nicolae Balcescu Nr. 4

Înregistrare

Conferinta “Generatia Z si cultura organizationala a viitorului” este un eveniment sustinut de Revista CARIERE si Revista HR Manager.

Taxa de participare este:

Pachet General : 185€
Acces la conferință între orele 8:30 – 16:30.
Nu include accesul la Speed Private Talks.
Prețul nu include TVA.

Pachet VIP: 255€
Acces la întreaga conferință.
Include accesul la Speed Private Talks.
Prețul nu include TVA.

Pentru abonatii nostri oferim un discount de 20%  aplicat la pretul standard.

Pentru mai multe detalii legate de înregistrarea la eveniment vă rugăm să o contactaţi pe Laura Gheboianu la e-mail: [email protected], telefon 0726 768 079.

 

Organizator

Powered by

Learning partner

Eveniment susţinut de