Șefii unei companii care vinde bijuterii de lux, acuzați de sute de foste angajate că au fost hărţuite sexual şi discriminate
Cazul se referă la 69.000 de actuale şi foste angajate şi include declaraţii din partea a peste 250 de foste angajate care acuză existenţa unei culturi a hărţuirii, pe parcursul a peste două decenii, începând din anii 1990.
Plângerea iniţială a fost depusă la curtea de arbitraj în 2008, potrivit Washington Post, dar abia duminică cele 1.300 de declaraţii făcute sub jurământ au fost făcute publice. Nu toate cele 69.000 de femei acuză hărţuirea, dar multe acuză compania de părtinire sexuală, discriminare în privinţa salariilor şi a promovărilor.
Potrivit publicaţiei, fostele angajate acuză că șefii, inclusiv unii care lucrau la sediul central al Sterling, trimiteau „echipe de iscoade” pentru a găsi angajate cu care să facă sex. Ele erau convinse să aibă relaţii intime cu șefii lor prin oferirea unor măriri de salarii, promovări sau protecţie de represalii. Angajatele au descris întâlnirile anuale cu directorii, ca ”ocazii sexuale”, la care femeile erau pipăite şi hărţuite. Printre șefii acuzați se numără inclusiv Mark Light, actualul director general al companiei mamă a Sterling, Signet Jewelers.
Reprezentanţii Sterling au respins acuzaţiile. Sterling Jewelers operează magazinele de bijuterii Kay Jewelers, Zales şi Jared the Galleria of Jewelry și are 18.000 de angajați în SUA. Acţiunile Signet au scăzut în ultimele trei luni cu peste 21%, iar anul trecut cu peste 26%.