Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 Citește-te acum

Dragoș Andreescu – Monumentalist

De profesie graphic designer, activ în zona Olteniei în materie de documentare a unui număr impresionant de obiective de patrimoniu.

De câțiva ani buni, Dragoș fotografiază clădiri frumoase din Oltenia, baza sa de date acoperind peste o mie de obiective. Cu aproape 20.000 de „urmăritori”, pagina de Facebook „Monumentalist” – pe care Dragoș postează aceste fotografii – a ajuns a fi una dintre principalele platforme de promovare a patrimoniului arhitectural din zona Olteniei. Prin munca sa, Dragoș „pune Oltenia pe hartă” din punct de vedere al patrimoniului și al frumosului. Evitând textele descriptive mari, Dragoș reușește să fie digerabil și pentru generațiile mai tinere, care nu mai au „timpul” generațiilor mai „experimentate”. Un text descriptiv mare poate fi întâmpinat cu clasicul TLDR (Too Long. Didn’t Read), iar Dragoș a înțeles asta. Fotografiile sale ajung la mii de oameni, iar reacțiile frecvente ale acestora, exprimate prin comentarii, sunt de tipul „Wow! Există așa ceva la Craiova?”.

Citește integral profilul Dragoș Andreescu aici:

https://revistacariere.ro/inspiratie/responsabilitate-sociala/dragos-andreescu-graphic-designer-ul-care-da-culoare-istoriei-si-redescopera-monumentele-uitate-ale-olteniei/


Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 Revista CARIERE nr. 281 - Dec. 2022 CITESTE