EDUCAŢIA 4.0 – editia a II-a

Despre

Ce înseamnă de fapt educaţia de calitate?

Evenimentul îşi propune să aducă împreună voci ale liderilor din România pentru a discuta cum ar trebui să arate educaţia viitorului în era disruptivă a inteligenţei artificiale şi a transformărilor radicale.

Companiile trebuie să susţină formarea educaţiei. Specialiştii nu pot fi formaţi de un sistem de învăţământ anacronic. Companiile trebuie să se deschidă, să ofere cunoştinţele lor profesorilor pentru ca aceştia să fie adaptaţi la noile cerinţe ale angajatorilor.

Trăim într-o perioadă încărcată de schimbări „a patra revolutie industriala“ sau mai simplu „industria 4.0“.

Aceasta a patra revoluţie industrială este fundamental diferită de predecesoarele sale. Este o revoluţie a reţelelor, platformelor, oamenilor şi tehnologiei digitale.

Evoluţia rapidă a tehnologiei face să fie necesar ca educaţia să ţină pasul. Muncile mecanice şi repetitive au fost preluate de maşini. Aşa că noua piaţă a muncii cere acum ca oamenii să se concentreze pe ingeniozitate, pe a înţelege şi a crea lucruri noi.

Companiile trebuie să se implice în şcolirea viitoarei generaţii de angajaţi, spun tot mai mulţi oameni din mediul de afaceri şi unii fac pasul înspre educaţie, nu doar deschizând programe de internship, ci chiar prin şcoli alternative.


Câteva dintre temele abordate:

  • Educația de care avem nevoie pentru economia viitorului
  • Cum corelăm cerințele pieței muncii cu sistemul de educație?
  • Cum micșorăm decalajul între competențele și aptitudinile dobândite în școală și cele de care au nevoie angajații?
  • Cine face ceea ce școala nu face?
  • Care sunt abilitățile necesare pentru face față provocărilor pe care le aduc meseriile viitorului? Cum se implică angajatorii, antreprenorii si companiile ca să suplinească ceea ce sistemul e incapabil să furnizeze acum?
  • Care sunt mega-compețentele pe care elevii ar trebui să le deprindă ca să fie pregătiți pentru meseriile viitorului?
  • De ce nu vor copiii să meargă la școală? Ignorăm mintea generației digitale, le livrăm manuale printate, ritm rigid de învățare și profesori care își predau apatia. Nu avem o școală pentru App Generation
  • Centrarea educatiei pe elevi e un exercițiu de leadership real
  • Cum se implică angajatorii, antreprenorii si companiile ca să suplinească ceea ce sistemul e incapabil să furnizeze acum? Cine face ceea ce școala nu face?
  • Ghidul Meseriilor Viitorului – proiect accesibil on-line, dedicat deopotrivă elevilor, părinților și cadrelor didactice

 

Speakeri

Cristina Gheorghe Cristina Gheorghe

detalii aici

Locație

DB Connect (Bd-ul Dimitrie Pompeiu 6A, Bucuresti )

Înregistrare

Participarea la eveniment presupune achitarea unei taxe care reprezintă confirmarea fermă, angajamentul de participare și accesul la informații valoroase pentru activitatea dumneavoastră profesională.


 

Taxa de participare: 30 euro + TVA/persoană.

 


Audienţa: 100 participanţi- Middle Manageri, Top Manageri, Factori de decizie din diverse companii, Lideri de opinie, Antreprenori


DETALII SI ÎNREGISTRĂRI:

Dacă doriti mai multe detalii despre eveniment, vă invitam să ne contactați prin e-mail sau telefon:[email protected] 0726 768 079.

 


 

 

 

 

 

Organizator

Partener

Parteneri media