Adrian Stoica: Programul MBA mi-a oferit încrederea și abilitățile necesare pentru a accepta noi provocări și a urmări noi oportunități
Am absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din București, completată mai târziu cu un MBA Româno-Canadian în cadrul aceleiași Universități, fapt care m-a ajutat să acumulez informațiile necesare despre conducerea unei companii.
Pe parcursul anilor, am reușit să acumulez o experiență de 17 ani în cadrul grupului Siemens. Am ocupat funcții importante de conducere, atât în România, cât și în Austria, unde întotdeauna am avut ca obiectiv principal oferirea de noi perspective asupra modelului de afaceri și să aduc îmbunătățiri constante proiectelor de infrastructură.
De 4 ani ocup poziția de CFO în echipa Siemens Mobility România, unde îmi exercit rolul de a construi strategii cât mai eficiente pentru soluționarea provocărilor întâlnite în domeniul transportului feroviar. Am decis să urmez un MBA în urma unor discuții cu mai mulți prieteni care voiau sau chiar începuseră să urmeze cursurile unei asemenea școli de business. Oricum, după o perioadă de practicare a activității de administrare a unei afaceri aveam nevoie și de teorie, după cum se spune că: „teoria fără practică e inutilă, iar practica fără teorie este oarbă”.
Am dorit să-mi dezvolt astfel cunoștințele despre afaceri și abilitățile de conducere pentru a avansa în carieră. De asemenea, am vrut să-mi extind rețeaua profesională și să mă expun la idei și industrii noi. Cred că am ales școala în primul rând cu inima. Fiind un om al cifrelor și al proceselor, am reușit să înțeleg și mai mult aportul enorm sau chiar decisiv pe care angajații unei companii îl au în procesul de creare a acestor cifre.
De asemenea, mi-am extins rețeaua profesională. Programul mi-a oferit încrederea și abilitățile necesare pentru a accepta noi provocări și a urmări noi oportunități. Un MBA ar trebui să te ajute să înțelegi mai mult și să aprofundezi spiritul antreprenorial și mecanismele sale. Să înțelegi că trebuie să iei decizii bazate pe fundamente solide, care au efect atât asupra viitorului activității pe care o prestezi, cât și a persoanelor care sunt insuflate de energia și motivația de a-ți fi alături pe acest drum anevoios. După părerea mea, managementul resurselor umane și managementul financiar nu ar trebui să lipsească sub nicio formă din programa școlii de MBA.
Orice proiect antreprenorial are nevoie de gestionarea eficientă a resurselor umane și financiare. Bineînțeles că mai trebuie să fie acompaniate de un curs de gândire strategică. Cred că oportunitățile de învățare bazată pe experiență sunt esențiale pentru programele MBA. Cursurile care încorporează studii de caz, simulări și proiecte de consultanță le permit studenților să aplice ceea ce învață în contexte reale și să dezvolte abilități practice. În plus, expunerea la tehnologii și tendințe de ultimă oră, precum și oportunitățile de networking cu profesioniști din industrie, pot oferi absolvenților un avantaj competitiv pe piața muncii.
Acest material a fost preluat din Ghid MBA 2023.
Pentru a vizualiza un preview al Ghidului MBA 2023, click aici.
Pentru a achiziționa varianta print, click aici.