„Anii care au urmat după absolvire au însemnat o asumare a unui risc personal, făcută fără teamă, pe baza siguranței competențelor acumulate”
Photo by Tim Mossholder on Unsplash
Adela Jansen este absolventa unui EMBA INDE.
Am absolvit Automatizări și calculatoare în cadrul Politehnicii din București. Ulterior, am parcurs programul „Executive MBA” INDE la Academia de Studii Economice. Actualmente sunt doctorand la ASE și Certified Independent Director în urma cursului de la Henley Business School/University of Reading din UK. Acestea sunt complementare unei serii de cursuri locale și internaționale, la școli precum Harvard Business School, INSEAD etc.
În ceea ce privește experiența profesională, peste 25 de ani am activat în top-managementul unor companii multinaționale în domenii foarte variate. Sunt cadru didactic asociat la ASE, partener în compania Druid S.A. și membru permanent în boardul mai multor societăți precum „Envisia Boards of Elite” sau advisory board, cum ar fi „Holde Agri Invest”, companie listată la bursă, precum și în boardul „Bucharest Business School”.
Decizia de a urma un MBA am luat-o după câțiva ani de activitate profesională intensă, când am simțit dorința unui next level. Dacă ai o fire curioasă, ești dornic să faci performanță, să acumulezi cunoștințe și competențe, activitatea profesională la vârsta de 30 de ani nu îți poate da anvergura și diversitatea cunoștințelor pe care le poți dobândi într-un MBA de 2 ani făcut temeinic.
La vârsta de 30 de ani, la sfârșitul anilor ’90, calculele despre dezvoltare profesională le făceam pe baze mai simple: curricula și profesorii, accesibilitate și independență la final, recunoașterea internațională a diplomei, experiențe practice la nivel internațional, toate acestea cu respectarea și păstrarea vieții sociale obișnuite. Am urmat recomandările unor absolvenți de MBA, descoperind ast fel și networkingul semnificativ din jurul programului, care mi-au îndeplinit criteriile de atunci.
Disciplina de a face un MBA, în paralel cu activitatea profesională, îți deschide noi perspective, nu doar de cunoștințe care sunt aplicabile imediat, dar și motivarea să continui să te depășești. Pentru mine, la acel moment, a însemnat și o schimbare de conținut a activității, urmată de una a domeniului și a companiei. Anii care au urmat după absolvire au însemnat mai multe schimbări de industrii și profesii, o asumare a unui risc personal, făcute fără teamă, pe baza siguranței competențelor acumulate incremental, atât din studii, cât și din practică.
Timpul alocat a fost de departe cea mai mare provocare. Evident că pentru oricare dintre cei care își propun să aloce timp și energie pentru un MBA apar o serie de renunțări și frustrări, însă satisfacțiile personale și profesionale ulterioare sunt inegalabile.
MBA ROMÂNO – FRANCEZ INDE
Programul academic MBA Româno-Francez INDE cu predare în limba Engleză este organizat de două instituții de prestigiu în domeniul educației antreprenoriale: Academia de Studii Economice din București (ASE), în colaborare cu Conservatorul Naţional de Arte și Meserii din Paris (Conservatoire National des Arts et Métiers- CNAM).
Programul MBA Româno-Francez INDE oferă comunității sale:
• experiența instituțiilor organizatoare (ASE şi CNAM) în pregătirea de profil, adaptată la specificul mediului de afaceri românesc, prin valenţele dobândite de-a lungul existenţei lor centenare;
• colaborări cu top-managementul celor mai de succes afaceri, prin participarea acestora la acţiunile programului;
• dezvoltarea competenţelor aplicate, prin analize și studii de caz actuale;
• îmbunătățirea cunoașterii antreprenoriale, prin schimburi de idei între participanţi;
• dezvoltarea prin învățare și aplicare a competenţelor specifice leadershipului;
• crearea unor experiențe de învățare relevante pentru mediul de afaceri contemporan.
Absolvenții programului academic MBA Româno-Francez INDE vor obține două diplome:
• o diplomă de MBA, eliberată de CNAM;
• o diplomă de Master MBA Româno–Francez INDE, în domeniul Administrarea Afacerilor, eliberată de ASE.
MODALITATEA DE ADMITERE:
- 1 mai – 23 septembrie 2021: etapa de înscriere;
• 25-26 iunie, interviu prima etapă și 27-29 septembrie, interviu etapa a doua.
Taxa de școlarizare pentru programul academic MBA RomânoFrancez INDE este 6.000 euro (3.000 euro/an, 4 tranşe/an a câte 750 euro/ tranşă).
Alte beneficii oferite opțional pentru un cost suplimentar:
• o excursie de studiu în Franța la CNAM;
• o excursie de studiu în Statele Unite ale Americii la Berkley University.
DATE DE CONTACT: Website: www.inde.ro.
Acest material a fost preluat din Ghidul MBA 2021.
Puteți vizualiza aici un preview al ghidului.
Dacă doriți să achiziționați un exemplar, click aici.