Gică Popescu, un autograf îndelung aşteptat
Lansarea Revistei Cariere a prilejuit o întâlnire cu cititorii, colaboratorii şi mai ales cu protagoniştii articolelor. Astfel, cei prezenţi au descoperit un antreprenor care nu a uitat de unde a plecat, respectiv pe Gică Popescu.
Lui i s-au alăturat în dezbatere Robert Zănescu, director PR, Comunicare şi Responsabilitate Socială Banc Post, Mihai Stanca, managing partner HR Sincron, Florin Barabaş, manager la Kludi şi noi toţi cei de faţă ne-am lăsat atinşi de magia lui Dan Popa, DrumCafe.
Vizualizează fotogaleria evenimentului
Gică Popescu a impresionat asistenţa prin inteligenţa discursului şi profunzimea mesajului. Cu un simţ al umorului extraordinar de dezvoltat, Gică Popescu a răspuns tirului de întrebări la care a fost supus de redactorul şef al Revistei Cariere, Daniela Oancea, care a moderat evenimentul, întrebări venite de la cititorii participanţi la concursul de pe portalul de socializare Facebook.
Gică Popescu a demonstrat, pentru a nu se ştie câta oară, că poate face faţă cu succes oricăror presiuni şi a reuşit să-i inspire pe toţi cei prezenţi, chiar şi pe cei aflaţi dincolo de ferestrele cafenelei. Ce-l motivează să înceapă fiecare zi? Facturile. Care este cel mai greu obstacol peste care a trebuit să treacă? Autosuficienţa. Despre Gică Hagi, prietenul său de-o viaţă? Simplu. Sprijin necondiţionat acordat unul altuia. Ce l-a ajutat în momentele dificile? Familia. Soţia şi cei doi copii despre care Gică Popescu vorbeşte cu zâmbetul pe buze mereu. Cât de grea a fost trecerea de la fotbalist la antreprenor? Destul de grea, având în vedere că viaţa de sportiv nu te pune să semnezi condica de prezenţă şi ca antreprenor ziua pare mult prea scurtă. „Secretul nu este să-ţi revii după ce te-ai ofilit, ci să nu te ofileşti de la bun început; secretul este să rămâi mereu proaspăt!”
Cea mai sigură şi cea mai eficientă reţetă pe care o recomandă? Perseverenţă, răbdare, tenacitate şi uneori chiar tendinţa de a se transforma într-un mic dictator când vine vorba despre oamenii din echipa sa. Este important să fii abil şi să te înconjori de oameni care ştiu să facă lucruri pe care tu nu ştii să le faci.
„În momentul în care am ales o echipă şi echipa nu performează înseamnă că eu am o problemă, pentru că eu sunt cel care i-a angajat. Înseamnă că nu mă pricep la oameni. Dacă nu mă pricep, atunci chem pe altcineva şi îi zic: vino tu care te pricepi şi condu. Greşeala pe care o fac patronii din România este să considere că se pricep. Patronii de club de exemplu, angajează antrenori, apoi intervin în munca lor şi ajung să îi schimbe“, a afirmat Gică Popescu.
Crede că linia pe care ţi-o trasează destinul trebuie urmată cu perseverenţă. Una dintre cele mai mari satisfacţii ale vieţii sale a fost că a simţit dragostea celor din jur, a familiei sale în mod special, şi aprecierea lor, aşa că se consideră un norocos. O iubire este un lucru extraordinar de greu şi de important şi de aceea oamenii care au parte de asemenea sentimente sunt verticali, pentru că ea este o greutate care ţi se atârnă de picioare şi-ţi dă verticalitate. Este exact ceea ce l-a motivat pe Gică Popescu să meargă mai departe şi i-a dat putere. Faptul că soţia şi copiii i-au oferit echilibrul atât de necesar, atât de greu de obţinut în ultima vreme.
"Pentru mine, un model în business este Ion Ţiriac – fostul sportiv care a ridicat un adevărat imperiu"
Întrebările cititorilor au fost recompensate cu câte o carte de la Editura Amaltea, „Asul din mânecă”.
La întrebarea despre reinventarea personală au răspuns şi ceilalţi invitaţi. Robert Zănescu, director PR, Comunicare şi Responsabilitate Socială BancPost, chiar s-a declarat împotriva termenului „reinventare“ căci „nu cred că ne reinventăm, ci rămânem în esenţă aceiaşi oameni, cu valorile noastre. Doar schimbăm direcţia în care mergem”. Mihai Stanca, managing partner HR Sincron, în schimb spunea că s-a reinventat de mai multe ori, a studiat să devină istoric şi analist politic, iar în prezent lucrează în IT.
De cele mai multe ori viaţa este o luptă, uneori nu este dreaptă şi trebuie să fii capabil să înfrunţi orice tip de adversar, care joacă mai mult sau mai puţin corect şi să depăşeşti astfel de bariere. În momentul în care faci acest lucru, înseamnă că eşti un învingător. Pentru asta, acela care îţi vrea binele îţi spune în faţă nişte lucruri mai puţin plăcute tocmai în ideea de a lua măsuri pentru a te modifica şi a te perfecţiona. Acestea au fost ideile care s-au desprins din evenimentul organizat cu ocazia lansării revistei Cariere, însă nu ar fi complete fără intervenţia lui Dan Popa, trainer & partner DrumCafe, Team Building şi Latura Extremă. Acesta a încins efectiv atmosfera cu o sesiune de ritmuri Drum Café care i-a determinat pe cei din sală să traverseze orice bariere ar fi existat între ei şi să colaboreze în chip minunat unii cu alţii.
"Realizând intervenţii pentru diverse grupuri, am căutat şi un lucru care să fie simplu, la obiect, o experienţă pe care oamenii să o aibă şi, pur şi simplu, să o înţeleagă fără să li se explice prea mult. Atelierul interactiv de percuţie este ceea ce se numeşte DrumCafe. Percuţia este o expresie muzicală destul de accesibilă, minimă pentru oricine are ureche muzicală. Este un instrument foarte bun de comunicare, pentru că ritmul şi armonia, anticipaţia ritmului există în fiecare dintre noi şi este relativ uşor să conduci un grup de oameni spre sincronizare, de armonie muzicală”, a încheiat Dan Popa.
Evenimentul a fost posibil cu ajutorul prietenilor Revistei Cariere: Cafe Godot, Aqua Carpatica şi Editura Amaltea.
Revista CARIERE este disponibilă la principalele centre de difuzare a presei.
Detalii legate de abonare găsiţi aici.