Primul hackathon organizat în Alba Iulia: Iată proiectele câştigătoare
12 echipe au creat, în doar o zi, un proiect pe care l-au prezentat apoi duminică în faţa juriului. Iată proiectele câştigătoare:
– White City Code cu aplicația WhiteRCPT: Adrian Roșian, George Cosma, Vlad Anghene și Alexandra Tamaș.
Descrierea proiectului: O aplicație pentru sistemele de operare iOS care contribuie la menţinerea sub control a cheltuielilor personale. De asemenea, oferă date despre lucrurile pe care sunt cheltuiţi banii lunar, acolo unde conturile bancare și cardurile nu ajută: la cheltuielile de tip „cash”. Aplicaţia fotografiază bonul fiscal, după care face un sumar al cheltuielilor.
– AutoHome formată din 4 elevi din clasa a IX-a C, de la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” (HCC) din Alba Iulia (Bîcu Diana, Csortan Nicoleta, Hada Ioan și Neamțu Claudiu).
Descrierea proiectului: Este o aplicaţie cu care se pot gestiona aparatele electronice din casă. Cu această aplicație se poate economisi energie, timp și oferă o siguranță și un confort mai bun. Cu ajutorul AutoHome se pot controla electronicele din casă chiar şi de la distanță.
– O echipă mixtă formată ad hoc compusă din două echipe de elevi de la HCC: SmartCitadel (Ștefan Andrei, Onețiu George, Trif Adrian, clasa a X-a C) și Busful (Adam George și Mărginean Tiberiu, clasa a XI-a B, Corpodean Darius, clasa a X-a A, și Mermezan Mihai, clasa a X-a B).
Descrierea proiectului: SmartCitadel este o aplicaţie care se concentrează pe promovarea Cetăţii Alba Carolina și prin care se pot primi suveniruri și vouchere în mod gratuit. Busful este o aplicație de eficientizare a mobilităţii urbane şi interurbane, care își propune să eficientizeze călătoria cu mijloacele de transport. Din aplicaţie se poate comanda un taxi direct unde e nevoie, se pot cumpăra bilete de autobuz, autocar sau tren sau se pot analiza diverse rute. Aceasta poate oferi recomandări pentru cele mai eficiente moduri de a ajunge la destinație.
– iOLA, având ca membri pe: Cătălin Chitu și Mircea Oaida.
Descrierea proiectului: O aplicaţie de eficientizare a comunicării dintre tehnologiile radio precum LoraWAN, WLAN, 4G/LTE şi de control al acestora.
În plus, echipa elevilor de la HCC care au dezvoltat proiectul SmartParking Alba Iulia, formată din Bendea Daniel și Sebeni Dragoș, clasa a XI-a C, Oprița Cătălin, clasa a X-a C, și Șofrac Robert, clasa a X-a A, va fi susținută pe partea de mentorat de către de profesorii lor și de către experții din cadrul programului Innovation Labs, în vederea dezvoltării proiectului.
Pe 24 mai va avea loc la București evenimentul naţional Demo Day unde, în prezenţa reprezentanţilor mediului de afaceri, a investitorilor, a autorităţilor administraţiilor locale şi guvernamentale, echipele câștigătoare ale hackathonului organizat în Alba Iulia îşi vor putea prezenta evoluția proiectelor şi vor avea şansa să obţină finanţare pentru transformarea ideilor în afaceri de succes.