Externalizarea salarizării: Mit sau realitate
Cu toate că aproape jumătate dintre respondenţi (41%) nu au în vedere ajustarea modelului actual de administrare a salarizării, peste 35% au declarat că intenţionează să se extindă pe noi pieţe globale. Totuşi, doar 22% deţin în prezent un model global de salarizare (acest lucru fiind valabil mai ales în cazul organizaţiilor care operează în pieţele mature şi, prin urmare, mai înclinate să adopte un model cu adevărat unitar de salarizare).
„Experienţa ultimilor ani a arătat că principalele motive pentru care companiile româneşti aleg externalizarea serviciilor de calcul salarial sunt: evitarea sau măcar reducerea costurilor asociate administrării de personal (formarea profesională a angajaţilor responsabili de calculul salarial, actualizarea software-ului utilizat etc.), evitarea finalizării unor controale fiscale cu sancţiuni, dorinţa de păstrare a confidenţialităţii în ceea ce priveşte nivelul de salarizare sau beneficiile acordate unor angajaţi cu funcţii de conducere”,a declarat Claudia Sofianu, liderul departamentului Human Capital din cadrul Ernst & Young România.
Ea precizează că un alt motiv pentru care companiile preferă externalizarea constă în fluctuaţia de personal din departamentul financiar-contabil sau de resurse umane în contextul unei schimbări rapide a legislaţiei aplicabile în domeniu.
Potrivit studiului citat, dacă existenţa unui status quoîn privinţa soluţiilor de salarizare a putut fi acceptabilă în trecut, acum acesta nu mai este adecvat pentru companiile care trebuie să fie competitive şi să se extindă pe piaţa globală…
Citiţi articolul integral pe hrmanageronline.ro.