Împreună „Plantăm fapte bune în România” pe 22 noiembrie în Ialomița, Iași și Constanța
Sâmbăta aceasta vor participa instituții precum: primăria comunei Armășești – jud. Ialomița, primăria comunei Bălțați – jud. Iași, Liceul Gheorghe Asachi din Iași, Penitenciarul Iași, Direcția Silvică Iași, primăria comunei Peștera – jud. Constanța. De asemenea vom avea voluntari plantatori de fapte bune din ONG-uri precum: Asociația Montană PATHOS, European Student Network, Asociația TERIS, ASAFCI Iași, USR Iași cât și voluntari din următoarele companii: LS TRAVEL, JTI, Luxoft, CBRE România, Unicredit Țiriac Bank, Mega Image, EUROLINES, Alistar Security, HOLCIM și FISKARS.
La Armășești, voluntarii revin, în al patrulea an consecutiv pentru a completa puieții de plop alb și ulm care nu au trecut testul verii. În total, șase hectare de luncă, cu un sol argilos, sărat și neproductiv, sunt ocupate cu mica pădure plantată și îngrijită din 2011 și până în prezent.
În comuna Bălțați, organizatorii, voluntarii și partenerii vor continua împăduririle pe 2 hectare din totalul 16 alocate acestui proiect, cu puieți de glădiță și sălcioară, pentru a preveni alunecările de teren.
Prin acțiunea din județul Constanța, „Plantăm fapte bune în România” va completa perdeaua forestieră de protecție a drumului de acces în localitate, obiectivul din această toamnă fiind de 2,5. Hectare. Speciile alese sunt sălcioara și glădița , specii care se pretează acestui tip de obiectiv, alese chiar de primarul localității care la rândul său este tehnician silvic. De la acest proiect se așteaptă ca în cel mult 3 ani de zile această perdea să înceapă să producă efectele scontate, și anume să protejeze localitatea de intemperii, cât și drumului de acces în localitate împotriva căderilor abundente de zăpadă.
La nivel național, „Plantăm fapte bune în România” și-a propus ca, în 2014, sa împădurească 21 de hectare de terenuri cu probleme (agricol degradat, cu risc de alunecare, cu alunecări produse sau să realizeze perdele forestiere de protecție impotriva viscolelor), cu ajutorul a 3000 de voluntari. Plantările de primăvară au cuprins acțiuni și în județele Constanța, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, au fost îngrijite plantațiile, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni. Iar pe 22 noiembrie, vor continua acțiunile demarate până în prezent.