Wildlife la Antipa, plus ce nu știați despre muzeu
În prezent la muzeul bucureștean poate fi admirată expoziția de fotografie ”Wildlife România”, care sperăm să devină o tradiție pentru pasionații de natură, Expoziția reunește peste 60 de lucrări din portofoliul mai multor fotografi pasionaţi de natură. Această primă ediție a ”Wildlife România” a debutat sub auspiciile celui de-al 8-lea Congres Internațional de Zoologie al Muzeului, bucurându-se de o largă participare și vizibilitate internațională.
Lucrările rămân expuse în cadrul Muzeului până pe data de 3 ianuarie 2017. La vernisaj intrarea este liberă, urmând ca apoi expoziția să facă parte din circuitul de vizitare al Muzeului.
Pentru cei care nu știu, sau poate au uitat, iată și câteva “date“ interesante despre unul dintre muzeele cele mai iubite de către bucureșteni și nu numai. În anul 1834 era fondat "Museul National" din București (mai târziu Muzeul Grigore Antipa) din inițiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica (1834-1842), marele ban Mihalache Ghica. El a fost și primul donator important al nou-înființatului muzeu, oferind instituției o colectie de 1.250 de monede grecești, romane și bizantine, o colecție de minerale, una cuprinzând 213 cochilii de moluște, plus un important numar de pești, păsări, mamifere și fosile.
Tot dacă nu știați, cunoscutul entomolog Aristide Caradja (1861-1955) avea mania fluturilor. A realizat o colectie de lepidoptere de o mare valoare științifică, unică în lume, pe care a donat-o Muzeului "Grigore Antipa": peste 110.000 de exemplare, unele rare.