Recomandari pentru weekend-ul 22-24 octombrie
Vineri, 22 octombrie, incepand cu ora 22:00, fanii trupei Zob sunt asteptati in Laptaria lui Enache pentru un concert “tocmnatic”, iar la Palatul Ghika, Jezebel si Un cant care cuprinde lumea, alaturi de Iani Gheorghe, vor sustine un concert la vioara, pian si tobe, incepand cu ora 20:30. Seara continua cu un after party – Oldies but Goldies. Tot la Palatul Ghika, duminica, 24 octombrie, Alexandrina Hristov, “fata care merge pe jos”, va incanta auzul fanilor timp de doua ore.
Tot vineri seara, Mihai Margineanu si trupa sa vor concerta la Gyuri’s Pub dupa ora 21, iar
trupa Marfar, care a debutat cu piesa „Las-o, ba, ca merge-asa”, va sustine un concert in Coyote Ugly, sambata, 23 octombrie, dupa ora 23.
Daca nu ati avut timp sa mergeti in cursul saptamanii la “Zilele scurtmetrajelor rusesti”, n-ar trebui sa pierdeti ultima zi a festivalului. Diseara, la cinema Studio, pana la ora 22:30, iubitorii filmului rusesc sunt asteptati sa participe la ultima zi de proiectie din Club Fabrica.
Ramanem in aceeasi zona si va invitam la un cursul de actorie, Introducere in arta actorului, sustinut de Smaranda Caragea, care se va tine in Mandala Club. Este un atelier de 10 sedinte care va pune accent pe jocuri colective si individuale, improvizatie pe teme date, dictie, “A-B-C-uri”- replica contra-replica, scene improvizate pe sens, invatarea asumarii unei replici si sustinerea unor scene scurte.
In cazul in care se apropie ziua cuiva si cautati un cadou traditional si unic, atunci va spunem unde sa cautati. In acest weekend, Muzeul Taranului Roman va gazdui Targul de Sfantul Dumitru 2010, unde veti putea gasi obiecte mestesugaresti si de artizanat, dar si magiun, placinte, sarmale si paine de casa. Tot in acest weekend, in Parcul National se va desfasura Festivalul Traditiilor Populare Romanesti, care promoveaza traditia autentica romaneasca venita chiar din vatra satului. Peste 60 de producatori din gospodarii traditionale si mestesugari vor participa la eveniment, unde isi vor promova propriile alimente ecologice (produse din carne, branzeturi, produse apicole, patiserie traditionala, bauturi alcoolice si nealcoolice si altele).
Daca tot nu v-am convins, atunci va recomandam Targul de Antichitati din Piata Charles de Gaulle, unde veti putea gasi obiecte culturale si autentice. Varietatea de obiecte vechi pe care le vei gasi la acest targ saptamanal include antichitati veritabile precum fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, tablouri, icoane, colectii de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri si placi de patefon si gramofon.
In acest weekend va asteapta doua premiere si o avanpremiera cinematografice. Devil este cel mai nou horror-thriller care va avea premiera in Romania. Regia este semnata de John Erick Dowdle, iar in film joaca Chris Messina, Logan Marshall-Green, Jenny O'Hara, Bojana Novakovic, Bokeem Woodbine. Filmul este povestea unui grup de cinci persoane care s-au intalnit intamplator, care nu se cunosc intre ele si care raman blocate intr-un ascensor al groazei.
Red este cea de-a doua premiera a acestui weekend. Printre numele grele ale filmului se numara Bruce Willis, Morgan Freeman, Mary-Louise Parker, Hellen Mirren, Morgan Freeman, Jaqueline Fleming si John Malkovich. Bazata pe faimoasele benzi desenate ale lui Warren Ellis si Cully Hamner, Red (Greu de pensionat) este povestea lui Frank (B. Willis), un fost spion de top, cu ceva probleme de adaptare la viata obisnuita de pensionar. Cum se pare ca stie prea multe, noua conducere CIA trimite un super asasin pe urmele lui, asa ca Frank apeleaza la membrii vechii sale echipe pentru a-si salva viata.
Charlie St. Cloud este o drama fantastica, in care un tanar (interpretat de Zac Efron) cu acelasi nume, este victima unui accident de masina in urma caruia fratele lui cel mic, Sam, moare. Charlie este coplesit de suferinta si sentimente de vinovatie deoarece el se afla la volan. Legatura afectiva speciala dintre cei doi frati ii permite lui Charlie sa vada fantoma lui Sam si sa isi indeplineasca promisiunea facuta acestuia de a juca baseball cu el in fiecare zi, ceea ce ii alina oarecum durerea.
Daca sunteti o fire sensibila si va place opera, atunci vineri seara nu trebuie sa pierdeti spectacolul Traviata care va avea loc la Opera Romana din Bucuresti (ONB). Este un spectacol in 3 acte de Giuseppe Verdi, in limba italiana. Conducerea muzicala: Cornel Trailescu. Cu: Irina Iordachescu (debut), Sidonia Nica, Ruxandra Ispas, Marius Manea, Eugen Secobeanu, Valentin Racoveanu, Vasile Chisiu, Daniel Filipescu, Stefan Schuller, Constantin Negru, Alin Manzat. Solisti balet: Antonel Oprescu, Rodica Fiastru, Irinel Manolovici, Ileana Sora, Beatrice Serbanescu.
Sambata, 23 octombrie, tot la ONB puteti participa, incepand cu ora 18, la spectacolul Faust. Dirijorul spectacolului este Vlad Conta, iar printre solisti se numara Teodor Ilincai, Horia Sandu, Iordache Basalic, Crina Zancu, Antonela Barnat, Gabriela Dragusin, Alin Gheorghiu, Monica Petrica, Diana Tudor (d.), Razvan Marinescu, Catalin Caracas, Gabriel Luca, Ileana Sora, Beatrice Serbanescu.
In aceasta seara, Dan Puric, care va juca rolul principal in Sinucigasul, o piesa scrisa de Nikolai Erdman, va asteapta la Teatrul National din Bucuresti. In alte rolul din spectacol ii regasim pe Costel Constantin, Adela Marculescu, Marius Bodochi, Tania Popa, Marius Manole, Ileana Olteanu, Maria Buza, Florin Lazarescu, Silviu Biris, Lamia Beligan, Roica Ionescu, Nikita Dembinski, Ana Macovei, Vitalie Bichir, Alexandru Nedelcu. “Sinucigasul” este un rechizitoriu tragicomic la adresa egoismului feroce, o farsa in care viata nu face nici doua parale, iar moartea este speculata in folosul interesului propriu.
Tot in aceasta seara de vineri se desfasoara, la Teatrul de Revista Constantin Tanase, spectacolul Revista revistelor, in regia lui Bitu Falticineanu, cu Stela Popescu si Alexandru Arsinel, Nae Lazarescu si Vasile Muraru, Cristina Stamate, Adriana Trandafir, Valentina Fatu, Liliana Mocanu, Nae Alexandru, Cristian Simion. Spectacolul va continua cu ansamblul de Balet al Teatrului de Revista (coregrafia Cornel Popovici) si Orchestra Teatrului de Revista (dirijori Dan Ardelean si Dan Dimitriu), solist Iulian Popa.
Cum iubeste cealalta jumatate este o piesa de teatru scrisa de Alan Ayckbourn, care se joaca in aceasta seara la Teatrul Mic. Regia este semnata de Sanda Manu, iar scenografia de Maria Miu. Claudiu Istodor si Adriana Schiopu, Rodica Negrea si Vitalie Bantas, Oana Ioachim si Ovidiu Niculescu devin un candid incornorat si o eleganta consoarta adulterina, o nevasta timida cu barbat avansat, o neglijenta sotie neglijata plus un coleric sot amant fierbinte..
Sambata seara sunteti asteptati la teatrul Nottara unde va avea loc premiera spectacolului 39 de trepte, o comedie dupa un film de Alfred Hitchcock si o adaptare scenica de Patrick Barlow. Versiunea romaneasca si regia este semnata de Petre Bokor, iar scenografia de Nina Brumusila. Din distributie fac parte Alexandru Jitea si Luminita Erga. Este povestea lui Richard Hannay, un londonez plictisit, a carui viata devine brusc infinit mai interesanta dupa ce o femeie este ucisa în locuinta lui. Cine este femeia? De ce s-a refugiat în apartamentul lui? Ce reprezinta acele misterioase „39 de trepte”?
Duminica, 24 octombrie, Teatrul Evreiesc de Stat va invita la premiera spectacolului Teibele si demonul ei, dupa Isaac Bashevis Singer si Eve Friedman si in regia artistica a lui Szabo K. Istvan. Din distributie fac parte Alexandra Fasola, Mircea Drimbareanu, Eugenia Brenda, Veaceslav Grosu, Cornel Ciupercescu, Viorel Manole si Nicolae Botezatu.
Daca v-ati plictisit de piese de teatru si vreti sa participati la un spectacol la care sa fiti pe jos de ras, atunci e cazul sa va trimitem sambata seara la un Stand-up Comedy in Club 99, cu Vio, Costel si Teo.
Pana pe 4 noiembrie, la Centrul de Introspectie Vizuala puteti vizita expozitia Dincolo de Cortina de Beton, eveniment desfasurat in cadrul Bienalei de Arhitectura Bucuresti 2010. In continuarea proiectului Magic Blocks, initiat in 2009, Asociatia Zeppelin, Point4, Archis Interventions si Hackenbroich Architekten propun o noua tema de cercetare si investigatie urbana axata asupra zonelor centrale aflate de-a lungul bulevardelor socialiste din Bucuresti. Strategia proiectului a avut in vedere identificarea, cartografierea si activarea acelor spatiile libere aflate intre blocuri si tesutul istoric pastrat si care, de cele mai multe ori, raman ascunse in spatele sirurilor, aproape neintrerupte, de blocuri.