1 din 4 organizații din România apelează la servicii de coaching
Un sfert dintre organizațiile din România apelează la servicii de coaching care ajută la îmbunătățirea abilitaților de comunicare ale angajaților, creșterea productivității la locul de muncă, creșterea performanțelor individuale, dar și de echipă, precum și la găsirea unui echilibru între viața personală și profesională, arată o analiză efectuată de International Coaching Federation (ICF) România. Conform 2023 ICF Global Study, leadership-ul a fost aria principală de coaching, peste 70% dintre persoanele care au beneficiat de servicii de coaching au performanțe îmbunătățite la muncă, în relații dar și abilitați de comunicare mai eficiente. 86% dintre organizațiile care au apelat la servicii de coaching consideră că și-au recuperat investiția făcută în proces.
În plus conform unui amplu studiu realizat recent de ICF Global, cercetare care a cuprins 30 de țări, printre care și România, 35% dintre respondenții români declară că au participat la sesiuni de coaching, 86% dintre aceștia fiind mulțumiți de serviciile oferite, iar alți 61% menționând că ar fi interesați să beneficieze de coaching.
Cele mai multe organizații din România apelează la servicii de coaching pentru dezvoltarea abilităților personale și profesionale ale angajaților săi, dar și pentru îmbunătățirea performanțelor la job. În contextul actual dominat de lipsa forței de muncă și incertitudine economică, organizațiile apelează la astfel de servicii ca instrumente de retenție, pentru a-și păstra cei mai buni și talentați angajați ca astfel să-și construiască business-uri solide, pe termen lung, căci la urma urmei nimic nu se poate face fără angajați buni. Studiile noastre arată că există îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește indicatorii de engagement și retenție ale acelor companii care cred în coaching, declara Madi Radulescu, Presedinte ICF Romania.
În contextul în care interesul pentru coaching al organizațiilor din România crește de la an la an, ICF România organizează între 6 si 7 martie 2024 la București, Navigating Change – Creating Adaptive Communities, cea mai mare conferință de coaching îi leadership din Europa de Sud-Est.
Conferința ICF România 2024 încurajează o schimbare de perspectivă în ceea ce privește modul în care transformarea comunităților, organizațiilor și societății ar putea avea loc, depășind adversitățile, înțelegând mai bine resursele pe care le avem și implicând oamenii în colaborare.
Temele abordate acoperă o gamă largă de contribuții legate de necesitatea creării comunităților puternice și adaptabile pentru a naviga prin schimbările cu care ne confruntăm cu toții. Sunt invitați să împărtășească și să susțină prelegeri și ateliere 14 coachi recunoscuți la nivel internațional, cu experiență, experți în inovație, agenți de schimbare în comunitățile lor și autori, cu scopul de a implica participanții într-un proces interactiv de învățare.
În cadrul acestei conferințe, participanții vor explora moduri de a depăși obstacolele și de a promova o cultură a adaptabilității în organizații, comunități și societate în general. Conferința va oferi spațiu de învățare, schimb de idei și creștere personală, pentru a ne pregăti pentru viitorul în continuă schimbare și pentru a construi o societate adaptabilă și prosperă.
Evenimentul se adresează mediului de afaceri, profesioniștilor din resurse umane, directorilor executivi, experților în coaching, organizațiilor neguvernamentale și tuturor celor interesați de coaching sau care doresc să descopere noi instrumente pentru dezvoltarea abilităților personale și profesionale. Conferința va reuni experți și coachi cu o vastă experiență atât la nivel local, cât și internațional.
Mai multe detalii despre eveniment puteți afla accesând acest link.