Află ultimele noutăți despre criza energetică participând la cea de-a patra ediție a Forumului Gazelor Naturale
Financial Intelligence, în parteneriat cu Asociația Energia Inteligentă, organizează mâine, 9 noiembrie, de la ora 10:30, a patra ediție a FORUMUL GAZELOR NATURALE cu tema „Criza Energetică – Risc sau Oportunitate pentru FIT FOR 55”.
Evenimentul se va desfășura în format hibrid și va putea fi urmărit și online, LIVE,pe platforma www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence, precum și pe canalul de YouTube Financial Intelligence.
România a depăşit, luni, pragul de 3 miliarde de metri cubi de gaze în depozite, ceea ce înseamnă 97,75% din capacitatea totală. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, România are cu 701 milioane de metri cubi de gaze în plus în depozite. Pragul minim aprobat pentru România în noul regulament al Comisiei Europene, de 80%, a fost atins pe 17 septembrie.
Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă a declarat: “Forumul Gazelor Naturale adună, în fiecare an, cei mai buni specialiști în gaze naturale pentru a discuta despre problemele specifice acestui sector. Anul acesta este un an deosebit datorită celei mai mari realizări a sectorului gazelor naturale din ultimii 10 ani: începerea exploatării gazelor naturale din zăcămintele offshore din Marea Neagră. Un adevărat succes pentru care cei de la BSOG merită toate felicitările. În același timp, este anul în care sistemul de gaze naturale se găsește în cea mai mare criză din ultimii 30 de ani. O criză nu atât a resurselor, nu atât a prețurilor, cât a haosului creat prin multiplele modificări legislative de pe piață și care a adus multă impredictibilitatea asupra funcționalității activității de distribuție și furnizare gaze naturale în piață din România”.
În cadrul evenimentuluivom dezbate cele mai importante subiecte ale momentului cu speakeri de referință:
- Evoluția prețului gazelor naturale în România și Europa;
- Aprovizionarea cu gaze naturale în iarna 2022-2023;
- Măsuri de sprijin pentru consumatori;
- Tendințe ale prețului gazelor naturale;
- Sancțiunile UE asupra Rusiei și impactul asupra Politicilor Fit For 55
- Cum influențează Fit for 55 economia României?
- Cum folosim resursele pentru Fit for 55?
- Cum folosim hidrogenul în interesul României;
- Evoluția producției de gaze naturale în România;
- Extinderea reţelei de distribuţie a gazelor;
- Mecanisme de decuplare a prețului gazelor naturale de prețul energiei electrice. Ce facem cu energia electrică?
Speakerii evenimentului sunt:Cristian BUȘOI, Președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie, Parlamentul European; Reprezentant Ministerul Energiei; Zoltan NAGY-BEGE, Vicepreședinte, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei; Dumitru CHISĂLIȚĂ,Președintele Asociației Energia Inteligentă; Corneliu BODEA, CEO Adrem și Președinte al Asociației Centrul Român al Energiei; Sorin ELISEI, Director Consultanță, Deloitte România, Liderul practicilor de energie și sustenabilitate; István-Loránt ANTAL, Preşedintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale Senat; Oana-Marciana ÖZMEN, Secretar al Comisiei pentru industrii şi servicii, Camera Deputaților; Dana DĂRĂBAN, Director Executiv, Federația ACUE; Cătălin NIȚĂ, Director Executiv, Federația Patronală Petrol și Gaze; Petre STOIAN, Director Gerneral Adjunct al Delgaz Grid SA; Aura SĂBĂDUȘ, Expert prețuri gaze ICIS Londra; Cătălin STANCU, Associated Senior Expert, Horváth; Septimiu STOICA, Președinte AGA BRM; Cristina BĂDICĂ, Director Direcția Fonduri Europene în Asociația Energia Inteligentă și Ioan IORDACHE, Membru al Asociației Energia Inteligentă și director Executiv, Asociația pentru energia hidrogenului din România.
Evenimentul va fi moderat de: Ancuța STANCIU, Membru Fondator și Redactor Șef, Financial Intelligence și Adina ARDELEANU, Membru Fondator și Redactor Șef Adjunct, Financial Intelligence.
Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina evenimentului.