NAVIGATING CHANGE: ICF România a găzduit cea mai mare conferință de Coaching și Leadership din Europa de Sud-Est
Într-o perioadă în care interesul pentru coaching în organizațiile din România este în creștere, ICF România a organizat, la București, conferința “Navigating Change – Creating Adaptive Communities”.
Desfășurată pe două zile, 6 și 7 martie, cea mai mare conferință din Europa de Sud-Est dedicată coaching-ului și leadership-ului a explorat modul în care comunitățile pot juca un rol esențial în transformarea societății într-una mai adaptabilă, prin schimbarea mentalităților. O temă de mare interes, care a captat atenția participanților și a servit drept catalizator pentru explorarea modalităților în care angajamentul comunitar poate genera un impact semnificativ în societate. Prin urmare, evenimentul a fost remarcabil și datorită faptului că a fost organizat 100% prin implicarea voluntarilor din comunitatea de coaching din România.
Conferința s-a adresat mediului de afaceri, profesioniștilor din resurse umane, directorilor executivi, experților în coaching, organizațiilor neguvernamentale și tuturor celor interesați de coaching sau care doresc să descopere noi instrumente și metode pentru dezvoltarea abilităților personale și profesionale și a reunit experți și coachi cu o vastă experiență atât la nivel local, cât și internațional.
Evenimentul a avut pe scenă 16 speakeri internaționali din țări precum SUA, Marea Britanie, Belgia, Spania, Africa de Sud și România, care au împărtășit experiența și cunoștințele lor în fața a 255 de participanți.
Printre keynote speakeri remarcabili s-au numărat Philippe Rosinski și Richard Boyatzis.
În prima zi a evenimentului, pe 6 martie, keynote speaker a fost Philippe Rosinski, un pionier în coaching-ul intercultural și global, autorul a două cărți de referință in coaching. Philippe Rosinski are o prezență activă în instituții academice de prestigiu, inclusiv la Harvard University și Cambridge University.
În cea de-a doua zi a conferinței, un alt keynote speaker notabil, Richard Boyatzis, a împărtășit din cunoștințele sale. Richard Boyatzis, autor, profesor și un expert de top în dezvoltarea leadership-ului și inteligența emoțională. Cercetările sale au schimbat educația în leadership și au contribuit la apariția unei noi industrii de consultanți și antrenori. El a colaborat strâns cu Daniel Goleman, contribuind la lucrări care au avut succes internațional.
Participanții au avut privilegiul de a lua parte la 4 sesiuni plenare și 12 workshopuri interactive, acoperind o gamă largă de teme, printre care puterea inteligenței emoționale în leadership, gestionarea schimbării și coaching,alături de perspectivele și tehniciile practice pentru coachingul echipelor în perioade de tranziție, subliniind importanța unei abordări adaptabile și empatice. De asemenea, ei au învățat strategii pentru gestionarea conflictelor, menținerea integrității în medii în schimbare și beneficiile comunicării eficiente și adaptabile în facilitarea dezvoltării personale și organizaționale, subliniind impactul neuroștiinței în practica coaching-ului și importanța concentrării pe viziune, conștientizare și relații.
Prism Award
Un moment important al conferinței a fost ceremonia de decernare a premiului Prism Award. Acest premiu își propune să recunoască și să premieze organizațiile care îmbrățișează activ coachingul ca parte integrantă a culturii corporative pentru a îmbunătăți performanța.
Cei trei finaliști din acest an, OTP Bank, HP și Banca Transilvania, au fost în atenția juriului, iar Banca Transilvania a fost cea care a primit trofeul Prism Award din acest an.
Conferința NAVIGATING CHANGE: CREATING ADAPTIVE COMMUNITIES a oferit participanților cinci motive importante pentru a fi prezenți:
- Înțelegerea modului în care se poate pregăti și ce poate susține adaptarea la schimbare;
- Facilitarea creării comunităților adaptive și importanța lor;
- Modul în care coachingul susține adaptarea la schimbare;
- Prezența unor speakeri de top din România și din străinătate;
- Oportunitatea de networking și de schimb de experiență cu specialiști din domeniu.
Prin interacțiunea cu ceilalți participanți și prin împărtășirea experiențelor, conferința a contribuit la dezvoltarea abilităților de leadership și adaptare, a furnizat participanților instrumentele necesare pentru a conduce și a influența schimbările în societatea actuală.
Pentru mai multe informații și pentru a viziona momente din conferință, vă invităm să accesați site-ul oficial al evenimentului: https://coachingfederation.ro/conferinta/
Despre International Coaching Federation
ICF este organizația globală de referință pentru coaching-ul profesionist. Indiferent de tipul de coaching – Life Coaching, Executive Coaching, Leadership Coaching, Team Coaching sau alte specializări – ICF este liderul în promovarea și dezvoltarea acestei profesii la nivel mondial. Prin aplicarea abordării creative specifice coaching-ului, ICF contribuie la avansul economic și social al societății, ajutând indivizii să-și maximizeze potențialul atât în plan profesional, cât și personal. Organizația susține și consolidează comunitatea de coaching prin intermediul unei rețele globale de profesioniști, oferind conexiuni la nivel local și internațional. În România, ICF se dedică promovării coaching-ului profesionist și dezvoltării comunității membrilor săi.