Peste 252 de studenți din România implicați în stagii de practică și cursuri de antreprenoriat
- Ascendis Consulting, liderul pieței de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale, va facilita stagii de practică pentru un număr de 252 studenți din zonele mai puțin dezvoltate ale României, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.
- Valoarea proiectului este de peste 4,9 milioane de lei, iar proiectul se desfășoară până pe 30 noiembrie 2026.
București, 30 decembrie 2024: Ascendis Consulting, liderul pieței de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale din România, anunță începerea unui proiect cu finanțare europeană în valoare totală de peste 4,9 milioane de lei pentru îmbunătățirea relevanței sistemului de educație și formare profesională pentru 252 de studenți cu domiciliul/reședința în regiuni mai puțin dezvoltate ale României.
Titlul proiectului este “ ACCELERATE – Acces la stagii de pregătire practică pentru integrare accelerată pe piața muncii” (cod proiect 312303) și este co-finanțat din Fondul Social European Plus (FSE+) prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027 (Prioritate: P7.Creșterea calității ofertei de educație si formare profesională pentru asigurarea echității sistemului si o mai bună adaptare la dinamica pieței muncii și la provocările inovării și progresului tehnologic).
Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea relevanței sistemului de educație și formare profesională pentru 252 de studenți cu reședința în regiuni mai puțin dezvoltate ale României, în vederea facilitării inserției acestora pe piața muncii și a adaptării facile atât la dinamica acesteia cât și la evoluția rapidă a tehnologiilor și proceselor de lucru.
Proiectul are trei obiective specifice, respectiv: 1) îmbunătățirea competențelor antreprenoriale, tranziție climatică, locuri de muncă verzi, economie circulară etc. pentru 252 de studenți din regiuni mai puțin dezvoltate în vederea facilitării accesului pe piața muncii; 2) facilitarea inserției socio-profesionale prin organizarea de stagii de pregătire practică și dezvoltarea unui parteneriat sustenabil între mediul economic și cel academic; 3) îmbunătățirea nivelului de educație al participanților în urma finalizării stagiului de practică și a programului de formare.
În ceea ce privește rezultatele așteptate ale proiectului, acestea vizează îmbunătățirea calității, a caracterului incluziv, a eficacității și a relevanței sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, inclusiv prin validarea învățării non-formale și informale.
Studenții/masteranzii/doctoranzii eligibili pentru a participa la acest program pot avea domiciliul sau reședința în oricare județ din România, mai puțin Ilfov și Municipiul București, și sunt înscriși atât la universități din București, cât și în alte centre universitare din țară, procesul de recrutare fiind unul transparent, echitabil și deschis oricărui student interesat de acțiunile proiectului cu vârsta între 18-35 de ani.
Specializările identificate pentru recrutare includ, fără a se limita la, următoarele domenii de studiu, cu titulaturi variabile în funcție de fiecare universitate: Marketing, Management, Economie generală, Management de proiect, Comunicare, Relații Publice, Resurse Umane, Administrarea afacerilor, Relații internaționale, Managementul relațiilor cu clienții, Afaceri Europene, Economia și managementul serviciilor, Informatică/cibernetică, Securitate informatică, Sociologie, Științe Politice, etc.
Valoarea proiectului este de 4.915.164,95 lei, din care 3.968.953,83 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din FSE+, iar 700.403,62 lei reprezintă cofinanțare de la bugetul național.
Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni (1 decembrie 2024 – 30 noiembrie 2026).
Foto: ID 92410251 © Undrey | Dreamstime.com