Petre Geambașu, invitat de onoare la a XIV-a ediție, a Galei „Seniori de Colecție”
„Am atâtea amintiri minunate încât e greu să mi le amintesc. Şi au fost multe, foarte multe. Important este că nu-mi aduc aminte de momentele neplăcute pe care, vrem nu vrem, le avem câteodată cu toţii. Încerc să mă gândesc numai la momentele minunate pe care le-am trăit în cei 80 de ani de viață din care, peste 60 de ani au reprezentat o carieră artistică de care sunt mândru. Îmi doresc să rămân la fel de vivace încă mulţi ani și îmi propun să efectuez înregistrări cu melodii nemuritoare, atât din repertoriul românesc, cât și din cel internațional. Vocea îmi merge perfect și ar fi păcat să nu las posterității cât mai multe cântece frumoase, în amintirea unor vremuri la fel de frumoase petrecute în mai toate colțurile lumii. Mă consider un om împlinit și fericit!” – Petre Geambașu
Îndrăgitul interpret, compozitor, orchestrator, dirijor și șef de orchestră, Petre Geambașu este invitatul de onoare al celei de-a XIV-a ediții a Galei Seniori de Colecție, un eveniment de excepție și tradiție organizat de de Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, condusă de Alexandra Dobre, Președinte.
La rândul său va avea trei invitate speciale – Simona Dichiseanu, Ana Maria Mirică și Elena Niciu, alături de care, celebrul artist va susține un recital.
Gala Seniori de Colecție va avea loc luni, 11 decembrie 2023, ora 11:00, la Sala LUCEAFĂRUL (Str. Ion Ghica nr. 3) și va fi moderat de jurnalista Mihaela Bîrzilă.
Petre Geambașu va fi sărbătorit pentru dubla aniversare de anul acesta – 80 de ani de viață împliniți pe 6 noiembrie și cele peste 6 decenii de activitate artistică – de cei 500 de invitați și membri ai asociației cărora le va împărtăși și momente speciale din viața și cariera sa exemplare.
Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe pe cele mai noi trei albume apărute la Casa de Discuri EUROSTAR, o colecție impresionantă de 64 de melodii, veritabile șlagăre și hit-uri lansate de artist de-a lungul carierei: ”Cântece și flori”, cu aportul lui Petre Geambașu și orchestra STAR 2000 (soliste Doina Spătaru, Simona Florescu Dichiseanu, Elena Niciu), ”LATINO – Cântece nemuritoare”, cu orchestra ”PETRE GEAMBAȘU Show Band” care îi acompaniază pe Doina Spătaru, Fabian Sanchez, Elena Niciu și ”HITURI INTERNAȚIONALE – Amigos para siempre”, tot cu ”PETRE GEAMBAȘU Show Band” și Doina Spătaru, Ana Maria Mirică și Elena Niciu.
La începutul lunii noiembrie artistul a fost omagiat pe scena Sălii Savoy a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, în cadrul concertului aniversar ”Petre
Geambașu Show Band – 60 de ani de carieră artistică” (invitați Doina Spătaru, Aurelian Temișan, Oana Sîrbu, Ana Maria Mirică, Elena Niciu, Fabian Sanchez – Columbia) prezentat de Octavian Ursulescu. Cu zece ani în urmă, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, lui Petre Geambașu i-a fost dedicat un concert extraordinar la Sala Palatului din București, prezentat tot de Octavian Ursulescu și
de Alexandra Velniciuc, unde i-a avut ca invitați pe toți colaboratorii săi.
Petre Geambașu se numără printre cei mai valoroși reprezentanți ai generațiilor de elită care au marcat prin activitatea și cariera lor societatea românea
scă și au făcut ca România autentică, valoroasă, să fie apreciată pretutindeni.
În 1966 a absolvit Facultatea de Muzică din cadrul Institutului Pedagogic București, secția Pedagogie – Dirijat, iar în 1968, Conservatorul de Muzică “Ciprian Porumbescu”, actualmente Universitatea Națională de Muzică București – UNMB, specialitatea Dirijat – Pedagogie. Drumul către succes i s-a deschis atunci când a obţinut Premiul pentru Cea mai bună voce la “Festivalul Internațional al cântecului politic” de la Soci (1969) și Premiul III la Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia (1971), secțiunea Interpretare, cu piesa “Aștept să se-ofilescă toate florile“, compusă de Ion Cristinoiu. Premiile I și II au fost cucerite de Cornel Constantiniu și Dida Drăgan, aflați și ei la debut. În 1968 a devenit solist vocal al Ansamblului Artistic al U.T.C., mai târziu a fost angajat al Teatrului Armatei, iar între 1973 – 1978 a fost angajat al Teatrului de Revistă ”Ion Vasilescu” care avea o garnitură excepțională de soliști – Dorina Draghici, Nicolae Nițescu, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Doina Spătaru, Păunița Ionescu, Dorin Anastasiu.
Mai bine de 2 decenii a colaborat cu marile orchestra conduse de maestrul Sile Dinicu (Orchestra Radiodifuziunii Române) și Alexandru Imre (Orchestra Casei de Discuri „Electrecord”).
Petre Geambașu a înfiinţat în 1978 celebra orchestră STAR 2000 una dintre cele mai longevive, cu care a susţinut turnee în toată Europa, dar și peste Ocean, iar din anul 2000 artistul a continuat să se afle în centrul atenției cu „ PETRE GEAMBAȘU Show Band“. Ca solist vocal, dirijor și șef de orchestră a cântat și i-a acompaniat pe cei mai importanți soliști vocali și a cutreierat țara și lumea susținând sute de spectacole memorabile.
„Seniori de Colecție” este un proiect inițiat și organizat de Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, cu scopul de a aduce în centrul atenției pe marile personalități care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României și care au influențat în bine zeci de generații.
Vă așteptăm așadar luni, 11 decembrie 2023, ora 11:00, la Sala LUCEAFĂRUL, la ediția XII a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”, alături de invitatul special, ADRIAN TITIENI !
Vă rugăm să confirmaţi prezenţa la:
- Email: [email protected] / [email protected]
- Telefon: 0742.862.314. / 0722.434.986.