Povestea lui „Eu nu contez”
Piesa EU NU CONTEZ, scrisă de un tânăr dramaturg român necunoscut (corporatistul Florin Coman) a adunat critici remarcabile incă de la premiera la Teatrul Elisabeta din Bucureşti în noiembrie 2016. 500 de spectatori și critici de teatru au fost surprinși atunci de implicarea unora dintre cei mai buni actori români într-un concept nou, un scenariu indrăzneț care combină dramatismul specific teatrului cu lirismul muzicii clasice și populare, interpretată live. Este o poveste despre prietenie, iubire, omul de lângă tine. Este o poveste despre cineva care poate salva lumea, o persoană care trăieşte chiar lângă noi şi nu o băgăm în seamă… Este o poveste despre aproapele tău. Este despre mine, despre tine, despre noi toți… Despre nevoi. Și tristeți. Și iubiri. Și supărări. Și griji. Și eroi…
Subiectul este pe cât de sensibil pe atât de actual, spectacolul fiind foarte bine primit atât de publicul tânăr cât și de cel mai în vârstă. Dovada, o reprezintă numeroasele reprezentații avute atât în țară cât și în străinătate.
Proiectul ARTfel iși propune promovarea tinerilor artiști, decenţa scenică, produsul cultural de calitate dar și să tragă un semnal de alarmă cu privire la societatea contemporană care, in consumerismul ei, a ajuns să considere firesc consumul fără a-și propune să pună ceva in loc, să creeze/construiască ceva pentru generațiile viitoare.
Mai mult ca oricând e nevoie de inocența unui Mic Prinț în această constelație a egoismului și nepăsării, s-ar spune.
Marian Râlea, deținătorul premiului UNITER pentru cel mai bun actor, este raisoneur-ul acestei epopei a empatiei, umanității și curajului până la sacrificiul de sine. Un om care începe prin a salva destine, apoi vieţi şi ajunge să salveze întreaga omenirea dar el nu contează pentru politicieni, pentru presă, pentru comunitate, nici chiar pentru familie. Cam despre asta e povestea lui EU NU CONTEZ. Dar, in mod cert, fiecare spectator va pleca din sala de spectacol cu convingerea că el contează fiindcă I s-a încredințat acest mesaj puternic.
Distribuția este completată de actori ai scenelor bucureștene (TNB, Odeon,Masca).
Si spectacolul vine cu încă o surpriză: coloana sonoră live (Narcisa Băleanu, nai – muzică populară), având un reprezentant marcant al Filarmonicii „George Enescu” (Adrian Petrescu) ca regizor muzical.
Manifestul artistic despre viața pe care o intâlnim la tot pasul se va juca din nou la Teatrul Național din București (Sala Mare) pe 15 mai 2023, iar biletele s-au pus în vânzare la teatru și pe bilet.ro.