„Au coeur du produit – În inima produsului”: Celebrarea gastronomiei franceze
Anul acesta, celebrarea gastronomiei franceze este organizată în perioada 22-24 septembrie 2017, la București și Bușteni, de către Ambasada Franței în România, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România și Business France alături de partenerii lor.
În fiecare an, Fête de la Gastronomie pune în valoare o tematică specifică care invită la descoperirea gastronomiei franceze. Tema aleasă pentru a ilustra ediția de anul acesta este „Au coeur du produit – În inima produsului”, care își propune să pună în evidență importanța calității produselor folosite în universul gastronomiei, și mai ales diversitatea și bogăția produselor franțuzești.
Evenimentul urmărește să evidențieze oferta turistică gastronomică a Franței, să pună în valoare bogăția și calitatea ingredientelor gastronomiei franceze, să încurajeze profesioniști din domeniul gastronomic valorizând calitatea muncii lor și, nu în ultimul rând, să ofere noi perspective atât pentru specialiști, cât și pentru amatori.