4 scene și 5 zone special create pentru comunitatea IT din București
Ediția din acest an este construită pornind de la 5 zone de interes adresate participanților, cu scopul de a crea un cadru potrivit pentru networking și sharing, prin care profesioniștii IT pot face schimb de informații și pot afla tendințele și ultimele trenduri tehnologice:
Zona expozițională – este cadrul prin care membrii companiilor partenere pot interacționa cu participanții evenimentului, își pot prezenta portofoliile de produse, ultimele proiecte dezvoltate, dar și planurile în zona de dezvoltare. Printre companiile care au confirmat prezența se numără: IBM, ING Bank, eMAG, Vodafone Shared Services România, Accenture, Ubisoft România, Ymens, DB Global Technology, Bol.com, Optaros, AdsWizz, Axway, Stefanini România, Intralinks, Orange, EveryMatrix, Endava, Luxoft România, DRÄXLMAIER Group, Anritsu.
Zona de networking – este spațiul dedicat participanților pentru a interacționa cu profesioniștii care împărtășesc aceleași puncte de interes. În acest cadru toți speakerii și participanții pot împărtăși din experiența lor. De asemenea, interacțiunea în mediul electronic va fi facilitată cu ajutorul aplicației MyCONNECTOR, aplicație ce permite conectarea la nivel one-to-one.
Fun Area le oferă participanțiilor ocazia de a testa ultimele gadgeturi și dispozitive smart. Această zonă este susținută de compania eMAG, partener al evenimentului DevTalks București. Câteva exemple de gadgeturi care pot fi testate în cadrul ediției din acest an sunt:
- BB-8 by Sphero – o replică a robotului BB-8 din Star Wars: The Force Awaken’s, care se deplasează exact ca în film, controlat prin telefon sau tabletă;
- Lego Mindstorms EV3 – roboți care combină versatilitatea sistemelor de construcție LEGO cu cea mai avansată tehnologie dezvoltată vreodată;
- Ninebot – viitorul transportului urban, 100% eco friendly. Ninebot reprezintă următoarea generație de transport personal, fiind, practic, un robot cu designului futurist sub forma unei trotinete;
- Dispozitivul SCIO – un scanner molecular. Acest mic scanner semnalează compoziția chimică exactă a alimentelor, indicând, de exemplu, aditivii pe care acestea le conțin sau componența anumitor materialele și suprafețe.
- Ochelari VR – care oferă participanților posibilitatea să experimenteze realitatea virtuală prin intermediul mai multor aplicații dezvoltate și prezentate la DevTalks București.
- Demo-uri live. Această zonă acordă oportunitatea companiilor de a oferi demonstrații live la standurile lor din cadrul evenimentului, iar participanților posibilitatea de a interacționa „live” cu produsele și proiectele companiei.
Zona start-upurilor reprezintă noutatea ediției din acest an. Aceasta este dezvoltată cu ajutorul comunității Impact HUB și are ca scop facilitarea interacțiunii dintre antreprenori și participanți, respectiv posibili investitori. Această zonă oferă vizibilitate ideilor de business, proiectelor cu potențial și ideilor inovatoare. În cadrul proiectului din București va fi prezent un hub din Varna, Bulgaria – Beehive, care va aduce pe scenele DevTalks câteva start-upuri din Bulgaria, care vor împărtăși cu reprezentanții comunității din România experiența lor, idei și evoluția în business.
Alături de cele 5 zone de interes, ediția din acest an va cuprinde 4 scene dedicate sesiunilor de conținut, care vor aduce participanților un plus valoare prin calitatea informațiilor prezentate de speakerii locali și internaționali. Cele 4 scene sunt:
- Scena Transition to 2020 – este scena principală a ediției din acest an, iar sesiunile prezentate aici sunt legate de tranziția tehnologiei către anul 2020, incluzând sesiuni din zone precum Internet of Things, Smart Devices, Wearables, AI&Machine Learning.
- Scena Mobile unde vor fi abordate ultimele tehnologii în materie de mobile development pe iOS, Android și Windows Phone, respectiv care sunt provocările cu care se pot întâlni dezvoltatorii pasionați de această zonă;
- Scena Web unde vor fi abordate subiecte ce țin de tendințele din zona web development, alegerea technologiilor potrivite și a platfomelor pentru crearea unei experiențe imersive pentru utilizatori.
- Scena Infrastructure of Internet unde vor fi abordate subiecte din zona BigData și Cloud, despre conexiunea dintre cele două și despre modul în care aceste tehnologii facilitează industria software;
Evenimentul DevTalks reprezintă o sursă de idei inovatoare în zona IT, unde participanții pot întâlni experți recunoscuți pe plan local și internațional. Mai multe detalii despre modalitatea de înscriere și agenda DevTalks București pot fi accesate pe www.devtalks.ro