7 sfaturi de urmat în carieră învățate de la supereroi
1.Verificați secțiunea „Cariere” de pe site-ul companiei. Înainte de a aplica pentru oricare loc de muncă la angajatorul dorit, o căutare rapidă pe site-ului companiei v-ar putea ajuta să găsiți o poziție care se potrivește mai bine calificărilor voastre – oferindu-vă o șansă mai bună de a ieși în evidență.
2. Folosiți referințe relevante. Asigurați-vă că referințele trecute în CV pot oferi o perspectivă asupra performanțelor voastre de lucru și asupra abilităților care vă recomandă pentru jobul pentru care aplicați. De exemplu, Batman, dacă ești un fost fermier care ai aplicat sub o altă identitate pentru un job de reporter nu îți vor folosi referințele de la un polițist intergalactic…
3. Referințele pozitive fac diferența. Sună ciudat, dar ar fi bine să-i contactați pe cei de la care aveți referințele, să le povestiți despre poziția pentru care vreți să aplicați și asigurați-vă că aceștia pot face comentarii (în caz că vor fi sunați pentru a lice cere părerea) care să vă scoată cu adevărat în evidență.
4. Fiți atenți la limbajul corpului. Există anumite lucruri pe care angajatorii le consideră nepotrivite într-un interviu. Acestea pot fi verificarea unui sms, evitarea contactului vizual cu cel care vă intervievează sau îmbratișarea acestuia în forță. A-ți îmbrățișa viitorul șef nu îți aduce postul.
5. Practica e cheia spre perfecțiune
Înainte de a vă prezenta la un interviu poate ar fi bine să exersați anumite răspunsuri. Există un set de întrebări practicat frecvent la interviuri. Capacitatea de a comunica în cadrul unui interviu are un rol imens în obținerea postului, iar până la urmă oricine are dificultăți când trebuie să dea un răspuns corect într-un timp de gândire foarte scurt.
Dacă nu știți care sunt răspunsurile care vă pot scoate în evidență iată un set de întrebări ajutătoare pe care consultanții în recrutare le recomandă.
Ce ați făcut peste ceea ce vi se cerea să faceți? Ce vă diferenția de ceilalți colegi? Ce soluții atipice ați adus în companie? De ce sau în ce ați fost mai buni?
6. Evitați ostilitățile la birou.
După ce veţi obține locul de muncă evitaţi gesturi care-i pot deranja pe colegii de birou. Cum ar fi utilizarea prea des a termostatului aerului condiționat. Pare un gest minor, dar poate duce la generarea de conflicte în birou și chiar pierderi de productivitate.
7. Sună și anunță că vei lipsi de la serviciu pentru că eșți bolnav …când chiar ești bolnav. Desigur vei fi învoit dacă vei cere o zi liberă pentru că nu te simți bine dar, dacă vei face acest lucru ar fi bine 1) să fie adevărat și 2) evită să postezi pe site-urile de socializare în acea zi. Desigur șefului tău nu i-ar pica bine să vadă vreo poză cu tine cine știe în ce loc, în vreme ce se presupune că tu ar trebui să stai acasă în pat.
Ce alte lecții de carieră ați primit de la supereroi ?