8 lucruri pe care să le elimini din C.V.
Înlocuiește „Obiective” cu „Profil professional”
Nimeni nu este interesat de ce vrei. Prin urmare, dacă vrei ca angajatorul să nu sară informații relevante din profilul tău personal, numește secțiunea chiar așa.
Elimină exprimările pompoase
Nu vrei să știi câte persoane cu „viziune dinamică” au întâlnit recrutorii.
Păstrează mesajul concis. Prezintă argumente, fapte pe care le-ai înteprins la vechiile locuri de muncă și care pot duce la concluzia că ești un „vizionar”.
Ai grijă la gramatică
De regulă, C.V.-urile sunt întocmite la persoana I. De multe ori, candidații fac greșeala de a amesteca această persoană cu a III-a. Ai grijă să nu faci asta!
Un număr de telefon este suficient
Nu te va căuta nimeni pe „n” numere de telefon. Menționează un singur număr, la care să fii găsit cu ușurință și, eventual, o adresă de email.
Elimină informațiile care te pot discrimina
Evită să precizezi vârsta, sexul, religia, statutul marital ori etnia. Ai grijă la imaginea folosită. Angajatorii evită să citească oricum informațiile precizate mai devreme tocmai pentru a fi siguri că, mai târziu, în procesul de angajare, nu te vor discrimina. Prin urmare: de ce să le dai de lucru în plus?
Păstrează informațiile referitoare la educație doar la diploma obținută
Nu este nevoie să spui anul în care le-ai absolvit. Dacă angajatorul este interesat, te va întreba.
Elimină competențele tehnice pentru programe de bază
Mulți… toți candidații precizează competențele pentru programe de genul Word, Excel, Power Point. Ghici ce? În secolul 21 toți angajatorii se asteaptă să ai habar de ele, deci nu e cazul să precizezi aceste cunoștințe.
Fii rezonabil cu lungimea C.V.-ului
Ai absolvit de curând? Nu încerca să faci compuneri, să scrii basme, căci nu vei rezolva nimic. Având în vedere situația ta, angajatorul se va aștepta ca C.V.-ul tău să nu aibă mai mult de o pagină.
Altfel, 2-3 pagini reprezintă dimensiunea ideală. Sintetizează informațiile și scrie-le strict pe cele care se potrivesc poziției pentru care ai aplicat.
Baftă! și nu uita: „less is more!”