amb Wine anunţă dublarea cifrei de afaceri în S1 2015 şi lansarea colecţiei Private Selection
La aniversarea a cinci ani de existenţă, Crama Liliac anunţă lansarea colecţiei Private Selection care cuprinde: Chardonnay Orange Private Selection 2014, primul vin orange din România, Pinot Noir Private Selection 2013, Merlot Private Selection 2013, Liliac Red Cuvee 2014, cupaj Fetească Neagră şi Merlot. Vedeta colecţiei Private Selection este TITAN Fetească Neagră 2013.
„Fiecare poveste are nevoie de un erou, iar acesta, în cazul nostru, este TITAN. {…} Din două butoaie de stejar transilvănean am produs o serie limitată de 600 de sticle numerotate individual, disponibile doar pentru un cerc restrâns de clienţi. Prin lansarea acestui vin ne dorim să creştem reputaţia zonei Lechința că fiind o regiune de vinuri roşii", declara Alfred Michael Beck, fondator al Cramei Liliac şi proprietar al amb Holding România.
În cei cinci ani de existenţă, din 2010 până în prezent, amb Wine Company a finalizat procesul de dezvoltare a Cramei Liliac din comuna Batoș (judeţul Mureş), în urma unei investiţii totale de 7 mil euro, inclusiv cheltuieli operaţionale.
Vinurile sunt produse la Crama Liliac, care reprezintă rezultatul a trei etape investiţionale finalizate la
sfârşitul anului 2014 şi derulate astfel: o investiţie iniţială de 3 milioane euro realizată în anul 2011 în achiziţionarea şi cultivarea a 38 ha de vie în Transilvania, în regiunea Batoș (Mureş) şi 14 ha în Vermeș Lechința (Bistriţa-Năsăud) şi în dezvoltarea unităţii de vinificare, investiţii ulterioare de 1 million de euro, realizate în perioada 2012-2013, în dezvoltarea suprafeţelor de vie cultivate şi a facilităţilor de producţie şi o a treia etapă investiţională constând în extinderea Cramei, în valoare de aprox 1 mil euro derulată în anul 2014 şi finalizată în prima parte a anului 2015.
Odată cu finalizarea procesului de dezvoltare a facilităţilor de producţie, amb Wine îşi consolidează poziţia pe piaţa vinurilor premium, având ca obiectiv o cifră de afaceri de 4 mil lei în 2015. amb Wine deţine 52 ha plantate cu struguri de soiuri nobile în regiunea Batoș (Mureş) şi Vermeș-Lechința (Bistriţa-Năsăud) şi are o capacitate de producţie de 260.000 l, utilizând cele mai moderne tehnologii de vinificare, inclusiv metoda schilfwein, o premieră în România folosită pentru producerea vinului de desert Nectar de Transylvania.
amb Wine Company exportă 10% din producţie în Austria, Danemarca, Elveţia, Germania, Marea Britanie, Luxemburg, Cehia şi Polonia şi estimează o creştere a exportului cu încă 5% până la finalul anului 2015. Pentru anul următor compania îşi propune să se extindă şi pe piaţa din SUA.