Artiști prestigioși concertează în weekend la Castelul Peleș
Remus Azoiței, produs de renume al școlii românești de vioară, stabilit în Anglia după terminarea studiilor la Juilliard School – New York, face parte azi din elita muzicii londoneze. A concertat în săli prestigioase precum Carnegie Hall din New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot Paris, Konzerthaus Berlin, St-Martin-in-the-Fields și Wigmore Hall în Londra, Teatro La Fenice Veneția, Auditorio Nacional Madrid si Konzerthaus Viena. A colaborat cu artiști renumiți precum Lawrence Foster, David Geringas, Gerard Causse, Michael Sanderling, Adrian Brendel. The Strad l-a numit "un virtuoz incurabil cu suflet și tehnică fabuloasă".
Josephine Knight, cotată ca unul dintre cei mai importanți violonceliști ai Marii Britanii, este cunoscută pentru versatilitatea sa ca solistă și muzician de cameră. Artista a realizat numeroase turnee în întreaga lume și a concertat alături de orchestre importante din Europa. A fost invitată ca solistă la BBC Proms în Londra și la toate festivalurile importante din lume inclusiv Aldeburgh, Bath, Beethoven, Cheltenham, Casa da Musica în Porto, Gstaad, Mecklenburg Vorpommern, Schleswig-Holstein, Wigmore Hall, Stavanger și Savannah, colaborând cu mulți muzicieni de mare importanță, precum Daniel Hope, Maxim Vengerov, Lisa Batiashvili, Menahem Pressler, Melvyn Tan, dar și Emerson Ouartet, Takacs Quartet.
Flautist Principal pentru 20 de ani al London Symphony Orchestra și cinci ani al Philharmonia Orchestra, Paul Edmund-Davies are o solidă reputație internațională. A evoluat ca solist sub bagheta unora dintre cei mai cunoscuți dirijori, printre care Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovich și Pierre Boulez. În ultimii 15 ani Paul Edmund-Davies a susținut numeroase turnee, recitaluri și concerte în America, Europa, Canada, Australasia, Orientul Mijlociu și Extremul Orient.
Ca membru al faimosului Chilingirian Quartet și London Mozart Trio, violonistul Charles Sewart s-a bucurat mereu de o agendă încărcată, susținând turnee în peste patruzeci de țări la festivaluri de renume. Artistul se bucură de o vastă și bogată carieră solistică, de la evoluții internaționale în unele dintre cele mai prestigioase săli până la conducerea, prezentarea și dirijarea spectacolelor muzicale de gală ale familiei Strauss. Charles Sewart a avut onoarea de a concerta la numeroase evenimente ale Casei Regale britanice.
Dacă pentru audiență concertul este o oază de relaxare și răsfăț auditiv, pentru artiștii sosiți din 16 țări este un prilej de a urmări cu interes și de a învăța din evoluțiile de excepție ale protagoniștilor, care timp de 12 zile le vor fi profesori în cadrul Summer Music Academy Sinaia. A 5-a ediție se derulează în perioada 14 – 26 iulie 2016, oferind studii avansate și performanță intensivă la cele mai inalte standarde.
Summer Music Academy Sinaia este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.