Cărțile: De la o noapte lungă, la eveniment în sine
În anul 2007, Charlie Munger – investitor american, om de afaceri și filantrop în vârstă de 94 de ani, dezvăluia un anumit lucru. Munger fiind un om a cărui credință de bază este aceea că secretul succesului îl reprezintă lectura asiduă.
“Lucrul” acela îl dezvăluia în faţa unei audienţe formată din studenţi la drept. Și anume: “Văd în mod constant oameni care au succes în viaţă. Și nu sunt neapărat cei mai deştepţi. Uneori nici măcar cei mai harnici. Dar citesc. Ei sunt maşini de învăţare. Și merg la culcare în fiecare noapte un pic mai înţelepţi decât au fost atunci când au adormit cu o noapte în urmă”.
Scriitori români în Primul Război Mondial
Despre lectură (de ce nu succes implicit), este vorba când ne referim și la cea de-a 11-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte BUCH WIEN – perioada 7-11 noiembrie, la Viena. Evenimentul de deschidere este intitulat „Noaptea Lungă a Cărţilor“ (ca un fel de “meme” al introducerii de mai sus). Pe toată durata târgului, la standul PMB (C05) vor fi expuse opere literare ale autorilor români – traduși în limba germană. Plus cărţi şi albume apărute la Editura Muzeul Literaturii Române şi la Editura Muzeului Municipiului București.
Tot în perioada menționată se poate vizita și expoziția „Scriitori români în Primul Război Mondial“. Expoziția conține fotografii, pagini de corespondență, jurnale, obiecte de colecție ale scriitorilor români care au luptat în Primul Război Mondial. Ediţia BUCH WIEN 2018 constă în 425 de evenimente pentru adulţi şi copii, reunind peste 400 de autori din 20 de naţiuni.
Sursa foto: Blank Space