Cât te costă să depui bani în contul tău sau al altuia, în sistem self bank
Că se percep comisioane de administrare cont, înțelegem! Tot timpul e cineva acolo care …mânuiește banii din contul tău. Că se cer bani perntru retragerile de numerar înțelegem….băncii îi este greu să se despartă de banii tăi! Dar și când aduci bani la bancă trebuie să plătești? Se pare că da! Din fericire nu la toate băncile!
Dacă este vorba de self bank, locul în care îți administrezi singur conturile fără contribuția vreunui funcționar, o sa ai surpriza că nu toate operațiunile sunt gratis. Multimatul, multi-mașina unei bănci, îți permite să faci retrageri si depuneri în lei și euro, să faci plăți din conturile tale curente către furnizori de utilități și către orice cont din alte bănci din România.
Mașinile multifuncționale și ghișeele automate (ATP) sunt prezente în sucursalele următoarelor bănci: ING Bank (prima care a implementat conceptul de self service) cu 160 de unități, Unicredit Bank cu 500 de ATM multifuncționale, Raiffeisen Bank cu 40 de unități, Banca Transilvania cu o sucursala de tip self bank și mai nou BCR care a intrat agresiv pe această piață începând din 2015.
BCR dispune de cea mai mare reţea de terminale Self-Service din piaţa locală printr-o flotă de 2.616 ATM-uri şi terminale care acceptă depuneri de numerar şi operaţiuni complexe, respectiv 1.927 ATM-uri, 79 maşini multifuncţionale şi 529 de ghişee automate (echipamente tip Self-Service la care clienţii BCR, persoane fizice, pot efectua singuri operaţiunile dorite: plata facturilor, alimentarea conturilor curente sau rambursarea sumelor pentru cardul de credit) şi 160 automate de schimb valutar.
Chiar dacă nu ai salariul virat într-un cont la una dintre cele cinci bănci, operațiunile înșirate mai sus sunt posibile la mașinile multifuncțuionale ale acestora. Mult mai ușor de folosit, self bank-ul a prins rapid și la români mai ales pentru faptul că, în mare parte, operațiunile oferite de aceste mașinării nu sunt comisionate.
Citeşte mai mult pe ECONOMICA.NET