Competiţie de paraşutism în Parcul Izvor din București
Spectatorii vor vedea ce presupune să zbori de la 1500 de metri altitudine, să-ţi petreci 2-3 minute în aer (în funcţie de momentul în care deschizi paraşuta), să atingi viteze de peste 200 km/h şi să aterizezi pe un cerc cu diametrul de 2 cm, acelaşi diametru pe care îl are şi o moneda de 10 bani. O misiune dificilă, dar îndeplinită cu succes de paraşutistele cu experienţă.
Spectatorii vor putea urmări formaţia de paraşutism suprapuneri (Echipa Naţională de Lucru Relativ pe Cupola) şi să-l urmărească în evoluţie pe campionul mondial la paraşutism – aterizare la punct fix – Alexandru Nicolau. Curioşii vor avea ocazia să vadă de aproape un planor, iar copiii vor putea participa la un workshop de origami, unde vor învaţă că avioanele de hârtie pot fi ridicate la rang de artă.
În cazul în care condiţiile meteo vor permite, doritorii vor putea face o scurtă plimbare cu balonul cu aer cald al Aeroclubului României, iar Sore va susţine un concert cu cele mai noi hituri.
Red Bull Ordinul Smaranda este o competiţie de paraşutism – aterizare la punct fix, dedicată primei femei paraşutist din România, multiplă recordmenă naţională şi mondială, Smaranda Brăescu. Pentru a sărbători una dintre cele mai proeminente figuri ale aeronauticii mondiale, cele mai bune paraşutiste se vor confruntă în cadrul celei de a patra ediţii a competiţiei de aterizare la punct fix, însă acesta este şi singurul eveniment aviatic care va avea loc chiar în centrul oraşului.
Această disciplină a parasutismului, de aterizare la punct fix, presupune lansarea paraşutistelor de la o înălţime de aproximativ 1500 metri, aterizarea trebuind să fie făcură pe un cerc cu diametrul de 2 cm. Aşadar, veţi avea ocazia să vedeţi cum este să sări de la o înălţime atât de mare şi să aterizezi pe… o moneda de 10 bani.
Printre paraşutistele aflate pe grilă de start, se numără şi membre ale lotului naţional, instructoare de paraşutism, precum şi membre ale loturilor judeţene ale Aeroclubului României.